Van der Poel en Kaptheijns blijven heer en meester in Superprestige

29 oktober 2017 om 17:21 • Aangepast 20 november 2020 om 20:57
nl
Mathieu van der Poel en Maud Kaptheijns blijven een klasse apart bij de Superprestige veldrijden. De Brabantse klasbakken waren ook zondag in het Belgische Ruddervoorde heer en meester: ze wonnen op grootse wijze.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Bij de mannen werd wereldkampioen Wout van Aert op tien seconden tweede. Lars van der Haar eindigde als derde op 50 seconden. De uit Westerhoven afkomstige Kaptheijns zegevierde met een iets minder grote voorsprong, maar ze bevestigde met haar zege wel voor de zoveelste keer in dit nog relatief jonge seizoen haar suprematie.

Wachten op privacy instellingen...


Gaatje vastgehouden
Van der Poel (uit Hoogerheide) won eerder de wedstrijden in Gieten en Zonhoven, maar hij raakte zijn leidende positie in het klassement kwijt aan Van Aert door de vierde plek in Boom. In Ruddervoorde sloeg hij meteen in de eerste ronde een gaatje en dat hield hij vast.

"Ik heb geen stress gekregen. Ik ben gewend geraakt een kleine voorsprong te verdedigen", zei Van der Poel, die zaterdag ook al won in de Grote Prijs van Brabant in Rosmalen. Kaptheijns was toen bij de vrouwen eveneens oppermachtig.

'Overwinning op karakter'
Op de site van haar Belgische ploeg, Sniper Cycling Team, liet Kaptheijns weten dat het vooral een prestatie op karakter was. ”Ik had vandaag geen goed gevoel, maar op de stukken waar de wind op kop stond, lieten Sanne Cant en Lucinda Brand het meermaals stilvallen waardoor ik kon terugkeren. Deze cross heb ik eigenlijk puur op karakter gewonnen, omdat ik geen goede benen had."

"In de laatste zandpassage kwam Cant me nog voorbij, maar waar zij al snel moest afstappen kon ik blijven rijden. De daaropvolgende bocht kon ik haar voorbij rijden en heb ik doorgetrokken tot aan de meet. Die inspanning bleek genoeg te zijn voor de overwinning. Van mijn blessure had ik geen last.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.