Rechtszaak tegen komst mestfabriek: ‘We laten Roosendaal niet in de stront zakken'

31 oktober 2017 om 10:59 • Aangepast 20 november 2020 om 20:55
nl
"Het is een ramp als hier die mestfabriek komt!" Wil Vermeulen van de Werkgroep Biomineralen is strijdbaar. Nog steeds. Komende dinsdag beslist het college van Roosendaal of er een vergunning wordt gegeven, maar die kans is heel groot. En dus stapt de werkgroep naar de rechter.
Profielfoto van Suzanne Lesquillier
Geschreven door
Suzanne Lesquillier

Er wordt al heel lang over gebakkeleid: de bouw van de grootste mestfabriek van Nederland aan de Potendreef in Roosendaal. Die moet 150.000 ton mest per jaar gaan verwerken.

De gemeente ziet het wel zitten. Maar omwonenden vrezen onder meer voor vieze lucht en voor ziektes. Op nog geen 200 meter van waar de fabriek moet komen, wonen namelijk honderden mensen.

Lees ook: Hoe haal je het in je hoofd! Buurt boos over plan mestfabriek Roosendaal

Mappen met cijfers
Wil Vermeulen voert met de Werkgroep Biomineralen een heftige strijd tegen de komst van het poepcentrum. Op zijn bureau liggen stapels mappen met cijfers over wat de gevolgen zijn voor de leefomgeving als er een mestfabriek komt. Bijvoorbeeld: stank.

En daar zijn lokale partijen niet ongevoelig voor. "De politiek staat steeds meer aan onze kant maar de wethouder blijft arrogant reageren!", zegt Vermeulen verontwaardigd.

Wachten op privacy instellingen...

Handtekeningen
Het bestemmingsplan voor Biomineralen BV, het bedrijf dat de mestfabriek wil bouwen, is al goedgekeurd. Er moet alleen nog een vergunning komen. Maar de uitkomst van het college staat eigenlijk al vast, weet Vermeulen.

"De politiek hier in Roosendaal is een stel slechte acteurs." En dus komt er een rechtszaak. Want de Werkgroep Biomineralen laat Roosendaal niet in de stront zakken. Ondertussen zamelen ze handtekeningen in om de rechter straks te overtuigen van de impact op de bewoners.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.