350 politiemensen leggen werk neer voor beter pensioen

31 oktober 2017 om 15:23
nl
350 politiemensen in Breda en Eindhoven hebben dinsdag twee uur lang het werk neergelegd. De medewerkers van de politieregio's Zeeland-West-Brabant en van Oost-Brabant willen met de werkonderbreking een betere pensioenregeling afdwingen.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Agenten moeten nu doorwerken tot hun 68e en dat vinden ze erg zwaar, zo vertelt Maarten Brink van politievakbond ACP. "De werkdruk is te hoog. Vooral de noodhulp is fysiek en mentaal te zwaar voor de oudere agenten."

Ziekteverzuim
Steeds meer politiemedewerkers halen niet de eindstreep en het ziekteverzuim rijst de pan uit. Daarnaast zijn oudere collega’s beperkt inzetbaar voor onregelmatig en zwaar politiewerk en dat trekt een zware wissel op jongere collega’s, aldus de vakbond.

Brink: "Voor politiemensen die zich fysiek en mentaal te pletter werken houdt het ergens op. Dat moment is aangebroken." Zo'n 250 politiemedewerkers in Eindhoven staakten dinsdagochtend tijdelijk hun werkzaamheden. In Breda deden zo'n honderd agenten aan de actie mee. De politie bleef tijdens de actie wel beschikbaar voor calamiteiten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.