Medewerkers Thebe willen helpende handen terug: 'De nood is hoog'

1 november 2017 om 09:52
nl
Medewerkers van de Brabantse zorginstelling Thebe houden het niet langer vol. Door personeelstekort is de werkdruk te hoog. "Op het moment dat je één bewoner aan het helpen bent, zitten er acht alleen", vertelt verpleegkundige Jeanne van Kasteren woensdag aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

"De nood is hoog. We hebben al zo lang te weinig personeel dat het werk extra zwaar is geworden", aldus Van Kasteren. "Ook nieuwe medewerkers laten weten de werkdruk niet te trekken."

Misstanden
Het chronisch personeelstekort leidt tot allerlei misstanden. "Er zijn meer valpartijen en bewoners voelen zich eenzaam", schetst collega-verpleegkundige Marjan Abrahams.

LEES OOK: ‘Bewoners liggen dagen in eigen ontlasting’, grove misstanden volgens medewerkers Thebe in Breda

Medewerkers zouden vaak weken achter elkaar zes dagen moeten werken omdat er niet genoeg mensen zijn. Naast de roosterproblemen zouden overuren niet of onvoldoende uitbetaald worden. "Stagiairs in de verpleegkunde kiezen liever voor een baan in het ziekenhuis. Daar hebben ze meer uitdaging", aldus Van Kasteren.

'Helpende moet terug'
Het verplegend personeel wil graag dat de 'helpenden' terugkomen. Medewerkers die de boterhammen smeren en steunkousen bij de bewoners aantrekken. "Die zijn beschikbaar en kunnen we gewoon bellen hoor, want er zijn er de afgelopen tijd een hoop ontslagen", zegt Abrahams.

Medewerkers van de zorgorganisatie hebben afgelopen zomer 305 misstanden aangekaart bij de directie. Van Kasteren: "Maar daar wordt niets mee gedaan. De baas herkent zich er niet in. We kijken wel, zeggen ze dan." Daarom maken de medewerkers van Thebe woensdag een zwartboek openbaar.

Lees hier het complete zwartboek over Thebe.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.