Fran Sol openhartig over zijn tumor: ‘Ik heb zoveel geluk gehad’

2 november 2017 om 19:31
nl
Willem II-spits Fran Sol is ‘ontzettend opgelucht’ dat hij woensdag goed nieuws kreeg over zijn tumor. Dat zegt hij in een interview op de website van zijn voetbalclub. Sol is erg openhartig over de situatie en vertelt onder andere dat de tumor werd ontdekt door zijn nog niet uitgekomen kinderwens.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Bij de voetballer werd vorige week een tumor in zijn teelbal ontdekt. Hij werd geopereerd en hoeft niet verder behandeld te worden.

LEES OOK: 'Dit geeft mij veel kracht', zieke Willem II-spits Fran Sol reageert op supportersactie

“Ik heb zoveel geluk gehad. Alle onderzoeken wezen in de richting van een kwaadaardige tumor. In meer dan 90 procent van de gevallen, blijkt dit na de operatie dan ook zo te zijn. Ik ben natuurlijk ontzettend blij dat ik bij de groep hoor waarbij er niets aan de hand is”, zegt hij.

Zeer intens
Hij noemt de periode rondom het ontdekken van de tumor ‘zeer intens’. "Mijn vrouw en ik willen graag kinderen, maar helaas bleef een zwangerschap uit. We zijn hierdoor in het ziekenhuis beland en daar werd bij een standaard controle een vlek ontdekt. Toen is alles in een stroomversnelling geraakt en ben ik vrij snel daarna geopereerd”, is op de website van Willem II te lezen.

Fran Sol kan niet wachten om weer het veld op te stappen. “Ik voel me het lekkerst als ik kan voetballen en ik kan dan ook niet wachten om weer op het trainingsveld te staan. Ik laat dit hoofdstuk achter me en ga me samen met het team weer focussen op de competitie.”

LEES OOK: Kippenvel: spelers en fans steken Fran Sol hart onder de riem [VIDEO]

Rust
De spits zal de komende dagen nog rust houden om goed te kunnen genezen van de operatie. Verwacht wordt dat hij eind volgende week alweer gaat trainen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.