Twee doden in achtertuin bij vondst drugslab in Kaatsheuvel, omgeving afgezet vanwege explosiegevaar

3 november 2017 om 21:55 • Aangepast 20 november 2020 om 20:51
nl
Bij een drugslab in een huis aan het Prins Mauritsplein in Kaatsheuvel zijn vrijdag twee mannen overleden. Het is onduidelijk waardoor ze precies zijn omgekomen. Mogelijk zijn er giftige stoffen vrijgekomen in het drugslab. In het lab werd speed gemaakt. De omgeving werd urenlang afgezet vanwege explosiegevaar.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Vrijdagmiddag rond vier uur rukten de hulpdiensten massaal uit. In een tuin van een woning zouden twee mensen onwel zijn geraakt. Er landde een traumahelikopter en verschillende ambulances, brandweer en politie waren aanwezig. De twee mannen werden lange tijd gereanimeerd maar dat mocht niet meer baten. Het actieve drugslab bevond zich in de schuur bij de woning.

Wachten op privacy instellingen...

Onderzoek
Er werd de hele middag en avond onderzoek gedaan naar de oorzaak. Het gebied rondom het huis waar het drugslab in zit, werd afgezet. Het ging om een gebied van zo'n honderd meter. Zelfs hulpdiensten moesten op afstand blijven vanwege het explosiegevaar. 

Rond zeven uur 's avonds werd de situatie door de politie stabiel verklaard. Het onderzoek ging wel nog door.

Wachten op privacy instellingen...

Er raakten nog twee mensen gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. De twee hoefden niet gereanimeerd te worden maar raakten lichtgewond. Over de aard van hun verwondingen is nog niks bekend.

Wachten op privacy instellingen...

Ontruimingen
Zes woningen in de straat werden ontruimd. Ook omliggende straten werden afgesloten voor verkeer. Mensen die geëvacueerd werden, zijn gedurende de avond ondergebracht in een theater. Zij mochten vrijdagavond rond tien uur weer terug naar huis.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

Gevaarlijk
Er werd vrijdagavond volop onderzoek gedaan bij de schuur en de woning, onder andere door de technische recherche. Toen het onderzoek afgerond was, werd het drugslab ontmanteld. 

Het lab werd gerund in een woning die momenteel te koop staat. "De garage ligt echt dicht bij de woningen, dat geeft een heel gevaarlijke situatie om met zulke chemische stoffen aan de gang te gaan", zegt een politiewoordvoerder.

Gebeurt vaker
In 2014 vielen er ook al twee doden bij een drugslab in Brabant. Dat was in een bedrijfspand in Uden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.