Video

Zoektocht naar doorrijder heeft grote impact in Breda: ‘De dader moét gepakt worden'

7 november 2017 om 20:00
nl
Roekeloos hard reed een bestuurder anderhalve week geleden in op een 34-jarige man. Dit gebeurde op een zebrapad op de Nieuwe Prinsenkade, midden in Breda. De dader is nog steeds niet gepakt. De politie merkt dat de zaak veel emoties oproept in de stad. “Iedereen heeft zoiets van: de doorrijder moét gepakt worden.”
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Dat het ongeluk gebeurde op zo’n bekende, drukke plek in het centrum van de stad is gebeurd, maakt de zaak anders dan anders.

‘Niet bekommerd om het slachtoffer’
“Iedereen heeft zoiets van: de doorrijder moét gepakt worden. Het leeft enorm in heel Breda”, merkt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. “Veel mensen hebben kinderen die daar regelmatig uitgaan.”

De dader reed daar in de nacht van zaterdag op zondag met enorme snelheid, zonder te remmen, in op het slachtoffer. Bij een vergelijkbare aanrijding zie je volgens Hooijdonk dat er wel geremd wordt, maar dat het dan al te laat is. “Hij heeft zich helemaal niet bekommerd om het slachtoffer.”

LEES OOK: Robbie (34) vecht voor z'n leven na te zijn geschept op zebrapad, doorrijder nog steeds spoorloos

Gezellige avond met zwager
Het slachtoffer, de 34-jarige Robbie, was die avond op stap met zijn zwager. “Ze hadden een heel gezellige avond gehad en hebben samen nog wat gegeten bij de loempiakraam naast het zebrapad.”

De twee gingen vervolgens op zoek naar een taxi. Op een zeker moment staken ze vanuit de Adriaan van Bergenstraat het zebrapad over. Toen was daar ineens de zwarte auto en volgde er een enorme klap. “De zwager heeft gezien hoe het slachtoffer de lucht in ging en dacht meteen het ergste.”

De situatie van het slachtoffer is nog steeds zorgwekkend. “Hij wordt slapende gehouden en het is maar de vraag of hij zal herstellen van dit zware ongeluk.”

Beelden van bestuurder
Dinsdagavond besteed Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht aan deze zaak. Er worden camerabeelden getoond van de zwarte Citroën C3 tot vlak voor het moment van de aanrijding. Hierop is goed te zien hoe ontzettend hard de dader reed. De klap zelf wordt niet in beeld gebracht.

Steeds dichterbij
“We hebben tot nu toe met twaalf getuigen gesproken, die het hebben zien gebeuren of de auto hebben zien wegrijden.” Helaas heeft dit nog niet geleid tot een specifiek persoon of kenteken.

De politie komt met hun onderzoek steeds dichterbij een verdachte. “Tóch is het beter dat hij zichzelf komt melden in plaats van dat hij afwacht totdat we hem hebben.”

De uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdagavond om half 9 te zien op NPO 1.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.