Tilburg plaatst komende carnaval meer openbare toiletten voor vrouwen

10 november 2017 om 18:36
nl
Kijken naar de optocht, een biertje, mee in de polonaise, nog een biertje en dan plassen alvorens nog zo'n lekker biertje te bestellen. Dat is hoe carnaval er vaak uit ziet. Maar voor vrouwen is die laatste stap niet zo vanzelfsprekend, want waar moet je je blaas legen? In Tilburg is dat dit jaar anders.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

GroenLinks diende twee moties in om de verdeling van plasvoorzieningen voor mannen en vrouwen wat eerlijker te maken. "Tijdens carnaval plaatst de gemeente altijd plaskruizen voor mannen, maar voor vrouwen doen ze niks", aldus Nathalie Nijs van GroenLinks.

De optocht missen
Het is een bekend probleem. Er is maar één wc en we moeten met z'n twee. Of drie, vier, vijf etc. Nijs herkent het zelf ook: "Tijdens carnaval duik ik als vrouw al snel de kroeg in om te plassen. Soms mis ik de helft van de stoet omdat ik in de rij sta bij de Paradox."

Maar die tijd is voorbij. De moties zijn aangenomen en voortaan zorgt de gemeente Tilburg voor evenveel plasvoorzieningen gericht op mannen als op vrouwen. Iedereen blij, alaaf!

Ook plassen op andere evenementen
De maatregelen gelden niet alleen voor carnaval. Ook op andere evenementen komen er veel meer toiletten die ook voor vrouwen geschikt zijn, naast de plaskruizen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.