Grondlegger poppodium 013 overleden: ‘Willem Vreeburg maakte de Tilburgse cultuur’

12 november 2017 om 14:47 • Aangepast 20 november 2020 om 20:39
nl
Cultuur-icoon Willem Vreeburg uit Tilburg is vrijdagnacht overleden. Hij was één van de grondleggers van festival Mundial en Noorderligt, de voorloper van poppodium 013. Vreeburg is 69 jaar geworden.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

"Willem was met zijn eigenzinnige gevoel voor humor een kleurrijk figuur in de Tilburgse culturele sector", laat 013 weten. Het poppodium is geschokt door het nieuws.

'Optimist'
"Hij heeft de cultuur in Tilburg mede gemaakt. Willem liet de stad bruisen", vertelt Fons van Iersel (66) uit Tilburg. Hij was directeur van Noorderligt toen het poppodium in 1984 werd opgericht. Hij werkte nauw samen met hem. "Willem kende duizenden vrijwilligers en was zeer geliefd. Ik heb nooit een kwaad woord over hem gehoord."

"Met zijn bevlogen humor kreeg hij alles voor elkaar. We lagen vaak in een deuk. Ook was hij een rasoptimist", vervolgt Van Iersel.

Kanker
Hij was onlangs geopereerd aan kanker en het leek goed te gaan. "Hij was heel positief. Ik dacht het weer goed zou komen", vertelt Jan Verbunt, een goede kennis van hem.

Tot begin 2012 was Willem bedrijfsleider van jazzpodium Paradox in Tilburg. Dat jaar ging hij met pensioen. Vreeburg was ook beeldhouwer en fotograaf.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.