Insta-agent Rachid: ‘Politieagent zijn is het mooiste wat er is’

12 november 2017 om 15:41
nl
Rachid Al Kahja is de beroemdste wijkagent van Breda en misschien wel van heel Brabant. Hij is enorm actief op Instagram en Twitter, maakt selfies met jongeren en een filmpje van hem waarbij hij een vrouw liet blazen op zijn portofoon, werd een internethit. Klinkt allemaal erg gezellig, maar Rachid neemt zijn werk erg serieus. "Ik wil iets betekenen voor de burger", zei hij zondag in KRAAK.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Af en toe speelt hij een potje voetbal met de jongeren in Teteringen. Ook gaat hij langs scholen, zodat de leerlingen vertrouwd met hem raken. Dat werpt zijn vruchten af. Op Instagram heeft hij al meer dan 2500 volgers, voornamelijk jongeren.

[instagram:https://instagram.com/p/BbMR5VoB_Qi/]

“Ik wil dat de drempel om mij te benaderen op die manier lager wordt. Jongeren doen dat ook. Een tijdje geleden hadden we kluisjescontrole op een school. Dan krijg ik een berichtje van een leerling via Instagram met de vraag of ze wel een zakmesje in hun kluis mogen hebben.”

LEES OOK: 'Het was eigenlijk gewoon een grap', wijkagent Rachid over zijn blaastest-filmpje

Een filmpje van de wijkagent waarbij hij een grap uithaalt bij een vrouw, werd in heel Nederland een hit. Zo’n 750.000 mensen zagen hoe hij de vrouw een ‘blaastest’ liet uitvoeren, maar dan op zijn portofoon. “Alles wat wij doen op straat, wordt gefilmd”, zegt hij. Het maakte hem waarschijnlijk alleen maar nóg populairder bij de jeugd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.