‘Fietsenchaos rond station Den Bosch', D66 wil meer stallingen

14 november 2017 om 10:38
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Drukte in en naast de stallingen. (Foto: Raymond Merkx)
Omroep Brabant
Foto: Raymond Merkx
Omroep Brabant
Het kost vaak moeite een plekje te vinden. (Foto: Raymond Merkx)
1/4 ‘Fietsenchaos rond station Den Bosch', D66 wil meer stallingen
Te veel fietsen en te weinig plek. 'Het is een puinhoop in Den Bosch'. D66 wil meer fietsenstallingen aan de westkant van het station. De partij bespreekt dit dinsdagmiddag in de gemeenteraad.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Ook dinsdagochtend is het voor veel reizigers lastig om een plekje te vinden. "Het is gewoon heel druk. Ik wacht tot iemand zijn fiets komt halen. Dan is er weer een plekje voor me vrij", zegt Gerrit van Zuilen (26) uit Utrecht.

'Hel'
"Elke dag is het lastig om m'n fiets te stallen. Er mag wel wat bij komen. Het is hier net zo'n hel als in Utrecht", vertelt Ellen Lebens (25) uit Utrecht. Floris Blanckaert (23) uit Goes: "Het is totaal niet moeilijk. Plek zat!"

D66 is het in ieder geval zat. De partij wil het liefst ondergrondse fietsenstallingen bij bouwen en wil in gesprek met de NS. “Wij krijgen daarbij steun van alle partijen”, vertelt raadslid René van den Kerkhof.

Groei
De afgelopen jaren zijn de fietsenstallingen al meerdere keren uitgebreid. Dat is voor Van den Kerkhof niet genoeg. "Het aantal reizigers blijft maar groeien. Het staat nu al vol." Ook in het centrum van Rosmalen wil hij meer stallingen. Hij wil een onderzoek naar de mogelijkheden en in gesprek met de NS.

De NS wil graag in gesprek en geeft aan dat er aan de centrumzijde voldoende plek is, omdat die stalling onlangs flink is uitgebreid.

Je fiets naast het rek plaatsen, is uit den boze. De gemeente deelt waarschuwingen uit en haalt ook fietsen weg.
[tweet:https://twitter.com/raymondmerkx/status/930363934925783040]
100 miljoen
Het probleem speelt niet alleen in Den Bosch. Uit een recent onderzoek van de Fietsersbond blijkt dat het een op de vijf treinreizigers niet altijd lukt om een plekje te vinden. De nieuwe regering trekt 100 miljoen uit voor fietsenstallingen en andere maatregelen om het fietsen aantrekkelijker te maken. 

 

Wachten op privacy instellingen...