Mysterieuze verdwijning Bobkat bij Nettorama Oosterhout: 'Lieve vriend, kom alsjeblieft snel terug'

14 november 2017 om 14:01
Bobkat straalde vorige jaar in de reportage van Omroep Brabant (Foto: Erik Peeters)
Bobkat straalde vorige jaar in de reportage van Omroep Brabant (Foto: Erik Peeters)
Wie weet waar Bobkat is? De beroemde kater, die dagelijks bij de ingang ligt van supermarkt Nettorama in Oosterhout, is al zo'n drie dagen vermist. Fans van het diertje maken zich enorme zorgen en hebben op sociale media een oproep geplaatst om naar Bobkat uit te kijken.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door
Robert te Veele

De ruim tien jaar oude kater steelt al jaren de harten van bezoekers van de winkel aan de Patrijslaan. Bobkat woont in de buurt en maakt normaal gesproken elke dag om acht uur een wandelingetje naar de supermarkt. Daar neemt hij vervolgens zijn intrek in een knus ingerichte bananendoos.

Eigen Facebookpagina
De hoge aaibaarheidsfactor van het diertje leverde Bobkat zelfs een eigen Facebookpagina op. Bijna 1300 mensen volgen de kittige avonturen van Bobkat. Maar nu wordt er op sociale media alarm geslagen om zijn mysterieuze verdwijning.
[Facebook:https://www.facebook.com/BobkatNettorama/posts/1121778937956303]
Een kassière van Nettorama lijkt de laatste die Bobkat heeft gezien. "Afgelopen zaterdag rond tien over acht heb ik hem na het sluiten van de winkel nog een knuffel gegeven. Ik heb gezegd dat hij naar huis moest gaan, omdat de winkel gesloten was", vertelt ze op Facebook.

'Mandje verdwenen'
Is hij overleden, want hij kampte wel met gezondheidsprobleempjes? Heeft iemand hem op brute wijze ontvoerd? Of is de kat gewoon weggelopen? Bobkat-fans zijn ongerust en speculeren er flink op los. Dat ook zijn 'mandje' verdwenen is, maakt de vermissing extra vreemd. Een enkeling rijdt dinsdag op zijn fiets de wijk rond om het 'arme' diertje te zoeken.
[Tweet:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/930384014728450048]
"Ach prul, afgelopen vrijdag heb ik je nog geaaid", herinnert een bezoeker van de supermarkt zich nog. "Dit mag niet gebeuren. Ik zal mijn oren en ogen openhouden", zegt iemand die hoopt de kat snel weer in de armen te kunnen sluiten.
[Tweet:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/930409076558884865]
Ook wij houden van hem
Het opsporingsbericht op Facebook is op dinsdagochtend als 135 keer gedeeld. Ook Omroep Brabant sloot Bobkat vorig jaar in het hart en maakte een reportage over het bijzondere diertje.

[Youtube:https://youtu.be/VWScuG7_A6I]

Wachten op privacy instellingen...