Video

Bobkat is 'gestolen' blijkt uit camerabeelden Nettorama, baasje doet aangifte

15 november 2017 om 13:17
nl
Bewakingsbeelden van de Nettorama in Oosterhout geven meer duidelijkheid over de mysterieuze verdwijning van de beroemde kater Bobkat. Het dier dat tot voor kort dagelijks voor de ingang van de supermarkt aan de Patrijslaan lag, is zaterdag door een man en een vrouw in een auto meegenomen. Dat zegt eigenaresse Mascha Stolz.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Op de camerabeelden heeft ze kunnen zien hoe Bobkat zaterdagavond rond tien uur met mand en al in een auto werd gezet. Een signalement van de daders wil Stolz op dit moment nog niet bekendmaken. "Op advies van de politie maken we de beelden ook niet openbaar", zegt het baasje van Bobkat. Ze heeft het stel in ieder geval niet herkend.

Ontvoering?
Is Bobkat het slachtoffer geworden van een brute ontvoering? Of dachten de man en de vrouw gewoon dat het om een gedumpte kat ging? Stolz hoopt dat de mensen niets kwaads in de zin hebben. Toch doet ze woensdag aangifte van diefstal van haar geliefde huisdier.

LEES OOK: Mysterieuze verdwijning Bobkat bij Nettorama Oosterhout: 'Lieve vriend, kom alsjeblieft snel terug'

"Ik hoop dat de mensen die voor hem wilden gaan zorgen alle berichten ook zien en hem snel weer terugbrengen! Blijf alsjeblieft uitkijken naar ons vriendje", zegt Stolz.

Aaibaarheidsfactor
De ruim tien jaar oude kater steelt al jaren de harten van bezoekers van de supermarkt. Bobkat woont in de buurt en maakt normaal gesproken elke dag om acht uur een wandelingetje naar de supermarkt. Daar neemt hij zijn intrek in zijn mandje.

LEES OOK:

De hoge aaibaarheidsfactor van het diertje leverde Bobkat zelfs een eigen Facebookpagina op. Bijna 1300 mensen volgen de kittige avonturen van de kater. Maar nu wordt er op sociale media alarm geslagen om zijn verdwijning.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.