'Kwikkie, kom nou!', brandweer heeft handen vol aan ontsnapte papegaai

15 november 2017 om 13:31
nl
De brandweer van Waalre heeft woensdag de handen vol gehad aan de ontsnapte papegaai Kwikkie. De vogel, een groenwangamazone, onsnapte en ging boven in een boom zitten. Ondanks geroep van zijn baasje weigerde hij naar beneden te komen. Daarop werd de brandweer gebeld.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Die probeerde de papegaai te benaderen, maar dat mislukte. Daarop werd geprobeerd Kwikkie met een waterstraal uit de boom te krijgen, maar ook dat had niet het gewenste effect. De papegaai vloog weg, een andere wijk in.

'Trap te kort'
Buurtbewoners zetten een massale zoektocht in. Op een gegeven moment hoorden ze de papegaai roepen. "We zagen hem in een lagere boom zitten in een gangpad en wilden hem vangen met een netje, maar de trap die we gebruikten, was te kort", aldus een getuige. De brandweer heeft vervolgens een hoogwerker ingezet. Ook de eigenaresse ging mee de hoogte in. Daar wist ze de vogel te pakken te krijgen.

Met hoogwerker de boom in
Het is niet de eerste keer dat de vogel ontsnapte. In oktober ging de groene papegaai er ook al vandoor. De bazin ging toen ook met een hoogwerker de boom in om haar huisdier te vangen.

De vrouw heeft nu op advies van de brandweer besloten de vleugels van Kwikkie te kortwieken, zodat-ie niet meer weg kan vliegen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!