Grote politie-inzet school Tilburg, meerdere jongens hardhandig opgepakt [VIDEO]

15 november 2017 om 17:00 • Aangepast 20 november 2020 om 20:34
nl
De politie is woensdagmiddag massaal uitgerukt naar de vmbo-school Campus 013 aan de Stappegoorweg in Tilburg. Dit nadat een zeer grote groep jeugd zich daar had verzameld om mogelijk gehoor te geven aan een oproep op social media voor een vechtpartij. Drie jongens zijn aangehouden. Op een filmpje dat Omroep Brabant anoniem heeft ontvangen, is te zien hoe twee scholieren hardhandig meegenomen worden door de politie.
Profielfoto van Karlijn Houterman
Geschreven door
Karlijn Houterman

Die politie kreeg de melding even voor 13 uur binnen, waarna vijf agenten poolshoogte namen en de groep jongeren aantrof. Aan de Stappegoorweg liggen, behalve Campus 013, nog meer scholen, zoals Fontys Hogescholen en het Koning Willem II-College.

Grimmig
De agenten verzochten de jeugd te vertrekken, waarna een gespannen en grimmige sfeer ontstond. Nadat de jongeren volgens de politie zeer grove beledigingen richting de agenten hadden geslingered en zich provocerend gedroegen, werd versterking opgeroepen.

De politie hield drie jongens (14, 15 en 16 jaar) aan voor het negeren van het bevel om te vertrekken. Dat ging er hardhandig aan toe. Op beelden is te zien hoe één van de jongeren wordt gevloerd door een agent. Er wordt veelvuldig gescholden en gejoeld.

De tekst gaat verder onder het videofragment.

Wachten op privacy instellingen...

Na de arrestaties keerde rust terug en zijn de overige jongeren vertrokken. De politie doet onderzoek naar het incident.

LEES OOK: Politie start onderzoek na aanhouding van Tilburgse scholieren

Sexting
De naam van de school is onlangs veranderd. Voorheen heette de school het Vakcollege, bekend om de sextingzaak. Daarnaast is de school verhuisd van de Reitse Hoevensestraat naar de Stappegoorweg en is de naam veranderd naar Campus 013.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.