Video

Mensur Suljovic op Grand Slam of Darts veel te sterk voor Berry van Peer

15 november 2017 om 19:57 • Aangepast 20 november 2020 om 20:33
nl
Berry van Peer kwam de afgelopen dagen in het nieuws vanwege de darteritus, waar hij last van had op de Grand Slam of Darts. Ondanks de problemen stond hij woensdagavond in de tweede ronde, daarin was Mensur Suljovic veel te sterk: 10-2.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Van Peer won twee van de drie groepswedstrijden, hij versloeg Simon Whitlock en Cameron Menzies. Dat was genoeg om als nummer twee de volgende ronde te halen. Hij verloor alleen van groepswinnaar Gary Anderson. Suljovic won zijn groep, hij won alle wedstrijden.

LEES OOK: Darteritus of niet: moeder van Berry van Peer trots op jonge darter

De tegenstander van Van Peer had in het verleden ook last van darteritus. De Oostenrijker kwam er overheen en laat zien dat je alsnog de top kan bereiken. Suljovic is momenteel de nummer zeven van de wereld.

Suljovic steunde Van Peer deze week veelvuldig, hij probeerde te helpen waar hij kon. Dat maakt het lastig om tegenover hem te staan. "Als je aan het bord staat ben je ergens geen vrienden meer. Ik bedank hem wel voor en na de wedstrijd, dat heb ik heel de week gedaan", zei Van Peer voor de wedstrijd tegenover RTL7.

"Ik heb niets te verliezen. Ik had dit niet verwacht, maar sta er toch. Wat ik nu speel is een bonus", aldus de darter uit Sprundel.

Groot krachtsverschil
Suljovic begon met een 110-finish en kwam zo op 1-0. In de tweede leg kreeg Van Peer twee pijlen op een dubbel, hij wist de kansen niet te benutten. Nadat Suljovic uitliep naar 3-0 kreeg Van Peer in de vierde leg weer twee pijlen op een dubbel, weer gooide hij de leg niet uit. Ondanks het feit dat het gemiddelde van Van Peer helemaal niet slecht was, liep Suljovic uit naar 7-0.

Daarna kwam het momentje van Van Peer. Er kwam een grote glimlach op zijn gezicht en in de zaal ging het los, met een 96-finish zette hij zichzelf op het scorebord: 7-1. Nadat Suljovic op 8-1 kwam, gooide Van Peer een indrukwekkende 119-finish.

Wachten op privacy instellingen...

De laatste twee legs gingen naar Suljovic, die de wedstrijd daardoor met 10-2 won. Van Peer gooide met ruim 95 gemiddeld redelijk goed. De winnaar van de wedstrijd maakte indruk met ruim 105 gemiddeld en 67 procent op zijn dubbels.

'Leermoment'
“Dit is een heel groot leermoment”, zei Van Peer na afloop van de nederlaag tegenover RTL7. “Ik ga dit meenemen voor na dit toernooi.” De darter genoot van de eerste leg die hij pakte op 7-0 en de 119-finish die niet veel later volgde. “Dat was wel mooi. Ik gooide triple negentien en dacht: ik ga hem uitgooien. Dat deed ik. Ik dacht: zie je wel, doorgaan. Maar Suljovic bleef gewoon heel goed gooien.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.