Video

Willem II’s ‘spitsenkoppel’ speelt eindelijk samen: ‘We begrijpen elkaar’

19 november 2017 om 00:17 • Aangepast 20 november 2020 om 20:28
nl
Bijna twee jaar spelen Fran Sol en Bartholomew Ogbeche al samen bij Willem II. Ze hebben een speciale band, maar nog nooit stonden ze samen in de basis. Tot zaterdagavond.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Hun verhalen zijn totaal verschillend. Maar eigenlijk zijn ze ook hetzelfde. Zowel Ogbeche als Sol had te maken met flinke tegenslag. Voor Ogbeche was dat lang blessureleed, voor Fran Sol een tumor in zijn teelbal

Ze praten veel
“Wij praten veel met elkaar”, vertelt Ogbeche. “We keken uit naar dit moment. Ik denk dat we hebben laten zien dat we samen in de spits kunnen spelen. Ik heb gescoord en hij gaf me een assist, die ik helaas niet af kon maken.”


Eerste doelpunt
Die assist waar Ogbeche op doelt, was bij een gigantische kans op de 3-2. Daarvoor had de Nigeriaan wel al de 2-2 gemaakt, zijn eerste doelpunt sinds dik een jaar. Het was ook voor het eerst in ruim een jaar dat Ogbeche een hele wedstrijd speelde voor Willem II. 

Voor Fran Sol was dat wat minder lang geleden, maar dat hij tegen Sparta in de basis stond was des te bijzonderder. Sinds de operatie aan zijn tumor had hij pas een paar keer getraind.

ZIE OOK:  Willem II komt terug van achterstand en speelt gelijk tegen Sparta

'Fijn om terug te zijn'
“Om eerlijk te zijn: Ik ben moe”, zegt hij na afloop. “Maar het was heel fijn om weer terug te zijn op het veld. De fans gaven me een hoop energie. Daar wil ik ze heel erg voor bedanken.” Fran Sol denkt dat hij nog een paar weken nodig heeft om weer helemaal de oude te worden.

Iedere wedstrijd samen
Als het aan Ogbeche ligt, spelen hij en Sol vanaf nu iedere wedstrijd samen in de spits. “Als het aan mij ligt wel. We begrijpen elkaar op het veld. Dus we hopen om vanaf nu het team te gaan helpen met doelpunten en assists.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.