Unilever en FNV praten weer over verkoop Unox-fabriek, maar stakingen gaan door

20 november 2017 om 09:29
nl
Unilever heeft de vakbonden een aangepast voorstel gedaan voor de verkoop van de Unox-fabriek in Oss. Na twee weken vol stakingen is FNV ingegaan op de uitnodiging van Unilever om het overleg te hervatten.
Profielfoto van Pepijn Nagtzaam
Geschreven door
Pepijn Nagtzaam

De Unox-fabriek in Oss wordt verkocht aan Zwanenberg Food Group. De FNV wil harde garanties van Unilever over pensioen en werkgelegenheid en betere afspraken over een aantal andere arbeidsvoorwaarden die Unilever en Zwanenberg willen versoberen. Bij de Unox-fabriek in Oss werken zo’n driehonderd medewerkers.

LEES OOK: Unox-medewerkers voelen zich 'verdrietig, klote en rot', minder pensioen door overname

De werknemers van de fabriek hebben meerdere malen gestaakt. Vorige week dinsdag liepen 150 werknemers in een protestmars richting het centrum van Oss. Daar werden ze toegesproken door Jan Marijnissen. Ook Frank Lammers stak de stakers een hart onder de riem.

Ondanks het feit dat Unilever en FNV weer gaan praten, wordt er toch nog gestaakt. “Het aangepaste voorstel geeft aanleiding om het overleg te hervatten”, zegt Niels Suijker van FNV. “Ik loop nog niet vooruit op de uitkomst van het overleg. Acties opschorten is daarom nog niet aan de orde.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.