Video

Unox-medewerkers blij met akkoord: ‘Tijd voor een biertje’

22 november 2017 om 18:19
nl
Laurens Gloudemans uit Heesch kan donderdagochtend weer gewoon aantreden bij de Unox-fabriek in Oss. Hij hoeft zich niet klaar te maken voor nieuwe stakingen of acties, want er is een akkoord bereikt over de arbeidsvoorwaarden. “Ik heb de wekker staan voor morgenvroeg kwart voor zes. Maar nu is het eerst tijd voor een biertje.”
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De fabriek in Oss wordt vanaf januari overgenomen door Zwanenberg Food Group. Het personeel heeft weken gestreden voor betere arbeidsvoorwaarden, omdat onder meer hun pensioen minder wordt bij de nieuwe eigenaar.

Stakingen
De medewerkers hebben meerdere keren hun werk neergelegd en hielden een protestmars in Oss. Ze werden onder meer gesteund door acteur Frank Lammers en SP-coryfee Jan Marijnissen, die zelf nog in de worstenfabriek heeft gewerkt.

ZIE OOK: Medewerkers Unox steunen akkoord over arbeidsvoorwaarden, acties voorbij

Met resultaat dus. De vakbonden en Zwanenberg bereikten dinsdag een akkoord, waar de medewerkers woensdag mee in hebben gestemd. “Het geeft een fijn gevoel. Ik denk dat 99 procent van de leden voor heeft gestemd”, zegt Gloudemans, die al 43 jaar bij de fabriek werkt.

'Geven en nemen'
“We hebben wat moeten geven en nemen. We hebben op puntjes een minnetje gescoord, maar daar staat tegenover dat er normaal over pensioenen niks wordt afgesproken en dat hebben we nu wel gedaan. En we hebben in onze ogen wel iets goeds kunnen regelen”, vertelt hij.


Zo hoeven de medewerkers tien jaar lang niet meer pensioenpremie te betalen dan ze doen bij huidige eigenaar Unilever. Ook worden ze voor drie jaar gecompenseerd voor het lagere pensioen dat ze gaan krijgen.

"De Unox-medewerkers zijn een voorbeeld voor iedereen. Door met zijn allen te staken en vol te houden, hebben ze laten zien wat je samen kunt bereiken. Ik ben enorm trots op iedereen die hieraan heeft bijgedragen", zegt FNV-bestuurder Niels Suijker.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.