Passie en perfectie maakt voor Marcel van Balkom uit Hank het perfecte plaatje

23 november 2017 om 16:46 • Aangepast 20 november 2020 om 20:20
nl
Marcel van Balkom uit Hank kan zijn geluk niet op. Woensdag won hij de Fotowedstrijd 2017 van National Geographic. Een dag later wordt hij overstelpt met felicitaties.Van Balkom was met zijn foto van de Zeelandbrug beter dan veertienduizend andere plaatjes. “De telefoon staat geen moment stil".
Profielfoto van Edwin VossenProfielfoto van Erik Peeters
Geschreven door
Edwin Vossen & Erik Peeters

Een dag na het winnen van de prestigieuze prijs is de landschapsfotograaf al weer op zoek naar het perfecte plaatje in zijn favoriete omgeving: "Ik ben hier bij de Biesbosch opgegroeid. Moet je nou eens kijken naar die prachtige wolken en de kleur van het water. Daar krijg je toch nooit genoeg van."  

Van Balkom had absoluut niet verwacht dat hij de prijs zou winnen “We zijn er open minded ingegaan en tot op het laatste moment was het voor mij niet duidelijk dat ik zou winnen. Maar ik ben super trots dat ik deze prijs in de wacht heb gesleept.”

Wachten op privacy instellingen...


Beste in categorie Landschap
De fotograaf uit Hank won de fotografieprijs in de categorie Landschap. Hij was de enige die zowel de publieksprijs als de juryprijs won deze categorie. “Dat de vakmensen je werk zo goed beoordelen, dat is vooral een groot compliment.”

De jury bestond onder andere uit presentator (en fotograaf) Humberto Tan, fotojournaliste Sacha de Boer en fotograaf Jan Vermeer. Verder werden er bijna 25.000 stemmen door het publiek uitgebracht. Met het winnen van de prijs krijgt Van Balkom eeuwige roem, een award en zijn foto komt in het magazine van National Geographic.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.