Omwonenden mogen Campus 013 bellen als leerlingen voor overlast zorgen, ‘Constructief en stevig overleg’

24 november 2017 om 14:41
nl
Omwonenden van Campus 013 in het onderwijsgebied Stappegoor in Tilburg mogen bij overlast door de leerlingen direct contact opnemen met de school. Zij hebben daarvoor een speciaal nummer gekregen.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dat is de uitkomst van het overleg tussen de school en enkele omwonenden waarbij ook vertegenwoordigers van de wijkraad, de politie en de gemeente Tilburg aanwezig waren.

LEES  OOK: Grote politie-inzet school Tilburg, meerdere jongens hardhandig opgepakt

Aanleiding van het overleg is de overlast die buurtbewoners ervaren sinds de school zich begin januari in het gebied vestigde. Woensdag 15 november ontstond er voor de school zelfs een grote vechtpartij waarbij de politie stevig moest ingrijpen. “In het overleg is afgesproken dat bewoners mogen bellen en leerlingen die voor overlast zorgen aangepakt gaan worden. Daarnaast zullen ook de gemeente en de politie maatregelen nemen om de overlast te bestrijden” zegt een woordvoerder van Campus 013 namens directeur Robert Weijmans.

Ook de politie heeft aan de bewoners laten weten hoe ze snel zijn te bereiken. Dat gaat via een telefoonnummer en een contactformulier naar de wijkagent. Als het nodig zal de politie direct in actie komen. Ook zal rondom de middaguren in de omgeving van de school aanwezig zijn.

Welke maatregelen de gemeente neemt, is nog niet duidelijk. In januari komen alle partijen weer bij elkaar.

LEES OOK: Directeur Campus 013 over onrust bij school: 'We voeren al een hard beleid'

“Officieel mogen ze van school de straat niet oversteken. Maar daar houden ze zich niet aan”, zegt een buurtbewoonster die anoniem wil reageren. “Ze steken gewoon over en hangen in groepen rond in de buurt. Vervolgens vervuilen ze ook de omgeving. De straat is het verlengstuk van het school geworden, Campus 013 wil geen hek om de school. De school zegt dat ze niet kan ingrijpen als de jongeren alleen maar bij elkaar staan. Dan gaan we in het vervolg maar elke keer bellen als er sprake is van overlast.”

LEES OOK: Politie start onderzoek na ruwe aanhouding Tilburgse scholieren

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.