Nieuwe tik voor NAC, Heracles Almelo met 2-1 te sterk

25 november 2017 om 21:38 • Aangepast 20 november 2020 om 20:16
NAC heeft zich zaterdagavond niet kunnen revancheren voor de grote 0-8 nederlaag tegen Ajax. Tegen Heracles Almelo wilde de Bredase ploeg laten zien wat het kan, maar dat was in het eindresultaat niet terug te vinden. De thuisploeg was met 2-1 te sterk.

Na twee minuten kwam NAC al met de schrik vrij. Een bal bleef hangen in het strafschopgebied, Bradley Kuwas haalde uiteindelijk de trekker over. Zijn schot ging net naast het doel van Mark Birighitti. Een paar minuten later haalde Karol Mets een bal vlak voor de doellijn weg, na een vlotte aanval van de thuisploeg.

Angelino liet na veertien minuten spelen een klein deel van het stadion ontploffen, zijn schot vloog in het Heracles-doel. Hij zette NAC met een goed afstandschot op 0-1. Lang kon de ploeg van trainer Stijn Vreven niet genieten van de voorsprong. Reuven Niemeijer haalt een minuut later ook uit van afstand, zijn schot ging via de onderkant van de lat in het NAC-doel.

Na de vreugde van de 0-1 was er snel de onvrede van weer een achterstand, Paul Gladon kon vanuit een corner volledig vrij de 2-1 in het doel schuiven.

Beslissing
Tien minuten na rust probeerde NAC gevaarlijk te worden, maar door balverlies via een hakje kreeg juist Heracles Almelo de kans om de wedstrijd te beslissen. Birighitti wist de inzet van Kristoffer Peterson net naast te tikken.

Niet veel later leek NAC gevaarlijk te kunnen worden, omdat Thierry Ambrose en Rai Vloet elkaar in de weg liepen kwam het niet tot een echte doelpoging. Twintig minuten voor tijd kwam Ambrose wel tot een schot, Heracles-goalie Bram Castro voorkwam met een goede redding de gelijkmaker.

Een prachtige actie van Jamiro Monteiro, inclusief panna, eindigde met ruim tien minuten op de klok in de handen van Birghitti. Met de 2-1 stond kon NAC daardoor blijven hopen op een punt. Dat punt kwam er niet. Gescoord werd er niet meer in de tweede helft, waardoor NAC met de 2-1 nederlaag een nieuwe tik te verwerken kreeg.

In de absoilute slotfase werd trainer Stijn Vreven nog naar de tribune gestuurd.

Opstelling
Trainer Stijn Vreven heeft één wijziging in zijn basisopstelling in vergelijking met de wedstrijd tegen Ajax. Bart Meijers speelt op de plek van Pablo Mari.