Toppers van Oranje blazen De Ster in Nieuwkuijk nieuw leven in

26 november 2017 om 18:12 • Aangepast 20 november 2020 om 20:15
nl
Oude tijden herleven in Nieuwkuijk. Dit voorjaar gingen de deuren van uitgaansgelegenheid De Ster nog 'definitief' dicht na een faillissement. Maar niets is wat het lijkt. Op zondagmiddag straalden de Hollandse sterren er als vanouds. John de Bever, Dries Roelvink, Rob van Daal en vele anderen stapten weer op het podium.
Profielfoto van Tom van den OetelaarProfielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Tom van den Oetelaar & Maaike Cnossen
Wachten op privacy instellingen...


"In De Ster voel je je altijd een ster. En het is super leuk om hier weer te mogen optreden", vertelt een enthousiaste Johan Vlemmix. "Ik heb hier vroeger ook vaak gestaan. Het is een zaal waar je helemaal vrolijk van wordt."

Wachten op privacy instellingen...


Henk Damen heeft ook fijne herinneringen aan De Ster. "Als kleine jongen voor de eerste keer naar de disco hier, dat blijft je altijd wel bij. Ik heb ook veel grote shows mogen geven. Toen De Ster dichtging, vond ik dat echt niet leuk voor de Nederlandse muziek."

Wachten op privacy instellingen...


Beroemd en berucht
De Ster was vroeger even beroemd als berucht. Hollandse artiesten presenteerden er hun nieuwste cd, Omroep Brabant presenteerde er de carnavalskrakers van het seizoen in het Knotskrakerfestival. Maar er was ook overlast voor de buren, die met succes de deuren van de discotheek lieten sluiten. En in het voorjaar was er dan het faillissement en een openbare verkoop van de inboedel.
 
LEES OOK: Speuren naar herinneringen in inboedel failliete disco De Ster Nieuwkuijk

Maar er kwamen nieuwe eigenaars. In september ging De Ster weer open en sindsdien is er weer feest. Met dus op zondagmiddag de Toppers van Oranje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.