Tabak voor 'rookvrije' sigaret zorgt voor 135 nieuwe banen bij Philip Morris

30 november 2017 om 06:29
nl
Philip Morris heeft donderdag in Bergen op Zoom een nieuwe productielijn voor speciale tabak in gebruik genomen. De zogenoemde HeatSticks zijn bedoeld om te roken met een elektronisch apparaatje. De nieuwe lijn zorgt voor 135 nieuwe banen op de plek van de voormalige sigarettenfabriek in Bergen op Zoom. "Ik vind het fantastisch dat we hier weer nieuwe werkgelegenheid kunnen bieden", zegt Ad Reijnen van Philip Morris.
Geschreven door

Het apparaatje waarvoor de tabak bedoeld is, verhit tabakspapier, maar verbrandt het niet. Philip Morris heeft het dan ook over een ‘rookvrije’ sigaret die minder schadelijk zou zijn dan normale sigaretten. "Daarmee is het minder schadelijk voor de gezondheid dan sigaretten", zegt Reijnen op basis van onderzoeken. De tabaksfabriek richt zich voornamelijk mensen die al jarenlang roken. "We willen die bewegen om de overstap te maken naar het minder schadelijke alternatief."

Enorme groeimarkt
De doelgroep voor Philip Morris is wereldwijd. Er zijn al een kleine vier miljoen gebruikers van de iQOS, een variant op de e-sigaret, legt Reijnen uit. "Dagelijks komen er achtduizend nieuwe rokers bij die het alternatieve product gebruiken."

De fabrikant stopte in 2014 met het maken van sigaretten in Bergen op Zoom. Op het hoogtepunt van Philip Morris werkten er 1200 mensen in de fabriek. Philip Morris kondigde de komst van de nieuwe lijn vorig jaar al aan.

LEES OOK: Heatstick, e-sigaret met tabak, goed voor 70 banen bij Philip Morris in Bergen op Zoom

Vloeistoffen
De sigarettenfabrikant is sinds 2014 in Bergen op Zoom actief gebleven. Zo maakt het bedrijf er bijvoorbeeld bepaalde vloeistoffen voor e-sigaretten. Met de nieuwe banen komt het aantal medewerkers straks uit op 335.

Op het terrein werken in totaal zo'n zevenhonderd mensen. Naast de medewerkers van Philip Morris zijn dat vooral veel logistieke krachten. Of het aantal banen in de toekomst nog verder zal toenemen, is nu nog niet te zeggen. Een van de directeuren van de fabriek benadrukt dat de leiding in Nederland zich hier continu voor inspant.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.