Cees Engel mag van de rechter weer op Fort Oranje komen, maar volgens de gemeente is hij niet welkom

30 november 2017 om 15:02
nl
Campingeigenaar Cees Engel mag vanaf vrijdag weer op Fort Oranje in Rijsbergen komen. De rechter heeft de gebiedsverboden voor hem, zijn partner, zijn zoon en zijn adviseur geschorst.
Profielfoto van Suzanne Lesquillier
Geschreven door
Suzanne Lesquillier

De gebiedsverboden werden in juni voor het eerst opgelegd door de gemeente Zundert. De gemeente nam toen het beheer van de beruchte camping over.

Burgemeester
De rechter oordeelt dat burgemeester Leny Poppe-de Looff bij de verlenging van de gebiedsverboden niet duidelijk genoeg heeft aangegeven waarom zij zich nog steeds ernstig zorgen maakt over verstoring van de openbare orde.

De gemeente Zundert laat weten dat de uitspraak niet onverwacht komt en benadrukt dat de betrokkenen nog steeds niet welkom zijn op Fort Oranje. “De nieuwe beheerder zal ze niet toelaten. De zorg voor de bewoners blijft onze belangrijkste prioriteit en daarvoor is rust nodig'', aldus de burgemeester.

Verwarrend
Ondanks de uitspraak van donderdag mag de gemeente Engel tóch wegsturen van het terrein. Dat is verwarrend, maar dat heeft met een eerdere beslissing van een ándere rechter te maken. Een woordvoerster legt uit: “Toen werd bepaald dat met het overnemen van de beheerdersrol door de gemeente Zundert, eigenaar Cees Engel niets meer te zoeken heeft op Fort Oranje.” Engel probeerde eerder met een kort geding dat beheer terug te krijgen, maar verloor die zaak.

Ontruiming
Ondertussen is de probleemcamping bijna helemaal ontruimd. In juli is daarmee begonnen. Op 6 december wordt het laatste van in totaal elf velden ontruimd. Fort Oranje kwam in de schijnwerpers als probleemcamping door een tv-serie op SBS6. Op het terrein woonden naar schatting 940 mensen.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.