Man (37) zit al acht maanden in voorarrest voor een poging tot moord en komt voorlopig nog niet vrij

30 november 2017 om 13:38
nl
Een 37-jarige man uit Breda die betrokken zou zijn geweest bij een moordpoging in Ridderkerk, blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechter in Den Haag donderdag bepaald. De verdachte zit al acht maanden vast.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Twee andere verdachten in de zaak, een man uit Den Haag (51) en een Eindhovenaar (34) die tegenwoordig in Pijnacker in Zuid-Holland woont, zijn volgens de politie lid van motorclub No Surrender.

Medicijnfabriekje
De drie zouden vorig jaar hebben geprobeerd een 40-jarige Hagenaar te doden. Het slachtoffer werd neergestoken bij een bedrijfspand in Ridderkerk waar een illegaal medicijnfabriekje zat.

De Bredanaar wordt ook vervolgd voor het bezit van amfetamine en een gasdrukpistool. Daarvoor is hij eerder vorig jaar in Breda al aangehouden.

In maart van dit jaar hield de politie de drie verdachten aan. Volgens de advocaat van de verdachte uit Breda heeft de man 'geen enkele binding' met motorclub No Surrender. Hij was alleen maar bij het bedrijfspand in Ridderkerk om dozen te sjouwen, stelt de advocaat.

'Voorlopig niet vrij'
"We praten hier over een poging tot moord", meende de officier van justitie. "Het is niet aan de maatschappij uit te leggen als een van de drie verdachten op vrije voeten komt." De Haagse rechtbank vindt dat er voldoende aanwijzingen zijn die de beschuldigingen van de officier ondersteunen. De rechtszaak wordt in februari voortgezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.