Lichamen van twee vermiste sportvissers uit Heeze gevonden, zoekactie naar derde gaat maandag verder

3 december 2017 om 16:23
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
De KNRM startte een zoekactie naar de vissers. (Foto: ANP)
Omroep Brabant
Een boot van de KNRM in actie (Foto: F. Berkelaar / Flickr).
Omroep Brabant
Lichaam gevonden bij zoekactie naar sportvissers op Noordzee (Foto: Povicom).
1/4 De KNRM startte een zoekactie naar de sportvissers.
Bij de zoekactie naar de vermiste sportvissers uit Heeze zijn zondag twee lichamen gevonden. Volgens de Kustwacht gaat om twee van de drie opvarenden. Naar de derde visser wordt nog gezocht. Het gaat om een 79-jarige vader, zijn zoon van 51 en een 67-jarige vriend.
Geschreven door

Het lichaam van de 51-jarige man werd zondagochtend rond half tien gevonden in de Mattenhaven, een inhammetje van Neeltje Jans in Zeeland. Het andere 79-jarige slachtoffer werd in de namiddag in het kajuitbootje van het drietal gevonden. 

‘Ingeslagen als een bom’
De man (51) was als vrijwilliger betrokken bij voetbalclub RKSV Heeze, zo bevestigt de club. “Het ligt heel gevoelig. Dit gaat je niet in de koude kleren zitten. We zijn compleet van slag”, vertelt vicevoorzitter Peter Vertogen.

“Dit is echt een drama", vervolgt Vertogen, hoorbaar geëmotioneerd. "Ook zijn dochtertje voetbalt bij de club.” RKSV komt later met een reactie op haar website.

[tweet:https://twitter.com/raymondmerkx/status/937392429937897472]

De boot is inmiddels uit het water gehaald. De zoektocht naar de derde sportvisser ging zondagmiddag nog verder. De hulpdiensten stopten rond zes uur 's avonds met de actie, omdat het te donker werd. Er wordt maandag verder gezocht.
[Tweet:https://twitter.com/Politie_Zeeland/status/937365989397876737]

'Waarschijnlijk stuurloos geraakt'
De drie vissers vertrokken zaterdagochtend met een witte vissersboot vanaf Neeltje Jans. Volgens een woordvoerder van de politie botsten ze waarschijnlijk tegen een pijler en zijn ze toen stuurloos geraakt. Hun bootje dreef de Oosterschelde op. Familieleden sloegen alarm toen de mannen in de avond niet waren teruggekomen.

LEES OOK: Drie Brabantse sportvissers vermist op Noordzee, Kustwacht vreest voor hun leven

Zoekactie
De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) startte een zoekactie. Tegen middernacht werd de auto met de boottrailer van de mannen gevonden bij het Topshuis op Neeltje Jans. Op die manier wisten de politie en KNRM waar de mannen ongeveer te water waren gegaan.

De zoekactie werd rond drie uur 's nachts gestaakt, vanwege slecht weer en omdat het te donker werd. De hulpdiensten gingen zondagochtend verder. De Kustwacht is met een vliegtuig gaan zoeken, de KNRM met een schip en reddingsbrigades zijn op de kust gaan zoeken.

In de Oosterschelde werd rond half twaalf een wrak gevonden. Het bootje lag op zijn kop.
[Tweet:https://twitter.com/Kustwacht_NL/status/937333891702063104]

Vissersboot gevonden
Duikers gingen het water in om te kijken of het om de boot van de sportvissers ging. Dit kon niet meteen, omdat de stroming te sterk was. Er moest op hoog water gewacht worden. Het wrak bleek inderdaad het vissersbootje te zijn.

Wachten op privacy instellingen...