Video

Cees Engel wilde 'zijn' Fort Oranje weer op, maar is meteen aangehouden

3 december 2017 om 14:58 • Aangepast 20 november 2020 om 20:05
nl
Campingeigenaar Cees Engel is samen met zijn juridisch adviseur aangehouden toen hij zondagmiddag Fort Oranje op wilde gaan. Het gebiedsverbod voor hem is door de rechter opgeheven, maar de politie en beveiliging laten hem de camping in Rijsbergen niet op.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Zondagavond werden eigenaar Cees Engel en zijn juridisch adviseur weer vrijgelaten. Volgens een politiewoordvoerder kunnen ze nog een boete verwachten.

Gebiedsverboden
De rechter besloot de gebiedsverboden voor Engel, zijn partner, zoon en adviseur donderdag niet te verlengen. De gemeente Zundert legde de verboden in juni op en wilde dat ze bleven gelden. Maar burgemeester Leny Poppe-de Looff kon volgens de rechtbank niet duidelijk genoeg aangeven waarom zij zich nog steeds ernstige zorgen maakte over verstoring van de openbare orde.

'Laten hem niet toe'
De gemeente Zundert liet na de uitspraak al weten dat zij, als nieuwe beheerder van de camping, Engel niet zou toelaten. “De zorg voor de bewoners blijft onze belangrijkste prioriteit en daarvoor is rust nodig'', zei de burgemeester.

Wachten op privacy instellingen...


De gemeente mag de campingeigenaar ook wegsturen. Dit komt door een eerdere beslissing van een andere rechter. Toen werd bepaald dat met het overnemen van de beheerdersrol door de gemeente Zundert, eigenaar Cees Engel niets meer te zoeken heeft op Fort Oranje.

LEES OOK: Cees Engel verliest kort geding en mag nog steeds camping Fort Oranje niet op

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.