Video

Drie arrestaties tijdens politiecontrole bij feest in Tilburg

4 december 2017 om 12:11
nl
Tijdens een preventieve controle op en rond het Pieter Vreedeplein in Tilburg zijn zondagavond drie mensen gearresteerd. Eén van de arrestaties was mogelijk gerelateerd aan het feest Tropical Sunday, dat werd georganiseerd in Club Fix.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het gaat dan om een arrestatie van een 22-jarige man uit Rotterdam. Hij werd opgepakt voor wapenbezit. In zijn auto werd een uitschuifbare wapenstok, ofwel een ploertendoder, gevonden. De politie vermoedt dat de man onderweg was naar het feest in Club Fix.

De andere aanhoudingen zijn volgens de politie 'bijvangst'. Zo werd er iemand gearresteerd omdat hij rondreed op een gestolen scooter. De andere gearresteerde zat dronken achter het stuur. De controle vond plaats naar aanleiding van een schietpartij bij een salsafeest in Best, waarbij de 33-jarige Yassine Majiti uit Den Bosch om het leven kwam.

LEES OOK: Man die Yassine Majiti zou hebben doodgeschoten, mag weer contact hebben met de buitenwereld

Tijdens de preventieve actie werden zo'n 190 mensen en 70 auto's gecontroleerd. De vangst valt mee, volgens de politie. "Er is niet veel aangetroffen. Maar dat is ook niet het enige doel van deze actie. We geven ook het signaal af dat we staan voor veiligheid", legt willem van Hooijdonk van de politie uit.

Preventief fouilleren
Het gebied was door burgemeester Weterings als veiligheidsrisicogebied aangewezen. Er was aanleiding om te denken dat het feest in Tilburg bezocht zou worden door de doelgroep die ook het salsafeest in Best bezocht, liet een woordvoerder van de gemeente weten.

"Wij hebben goed overleg gehad met de gemeente en de politie over de extra veiligheidsmaatregelen", liet de organisatie van het feest in Tilburg weten. "Het is niet leuk voor de bezoekers, misschien schrikt het af, maar wij begrijpen de intentie wel. De veiligheid van de stad, de gemeente en de inwoners gaat voor ons boven alles."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.