Expeditie Robinson-deelnemer Herold Dat gaat boek schrijven

4 december 2017 om 14:33
nl
Herold Dat, die dit jaar deelnam aan Expeditie Robinson, gaat een boek schrijven. Dat vertelde hij maandagochtend in het programma Brabants Bont. Het boek gaat 'Yes, het regent!' heten en gaat over de voordelen van anders naar de wereld kijken. "Kinderen spelen in de regen, het gaat allemaal om mindset, om hoe je er naar kijkt", zegt Herold.
Profielfoto van Gabriëlle van Vlodrop
Geschreven door
Gabriëlle van Vlodrop

In Brabants Bont blikte Herold terug op zijn tijd op het eiland van Expeditie Robinson. Een van de redenen dat hij het schopte tot de laatste zeven, is volgens hem de manier waarop hij zijn hoofd gebruikt. "Ik heb mezelf gedwongen om te blijven nadenken, om te blijven denken wat ik zeg en wat ik doe." 

'Wij waren de amateurtjes'
Herold vertelde ook over de bekende Nederlanders waarmee hij op het eiland zat. "In het begin was er echt een verschil tussen de bekende en de onbekende Nederlanders. Wij stonden bekend als 'de amateurtjes', want wij hadden niks gepresteerd. Dat je als oud-militair mensen hebt gered, dat klinkt heel leuk, maar dat zien zij niet zo. Zij hadden wel wat gepresteerd, want zij kwamen op tv. Dat hebben ze zelf ook zo gezegd", vertelt Herold.

"Maar na een paar weken, als je allemaal je billen afveegt met zand en naast elkaar in de zee zit te kakken, dan heb je een gesprek en dan maakt het niet meer uit. Zo gek kan het lopen." 

LEES OOK: 'Het kostte me zes tot acht weken om weer terug te schakelen na Expeditie Robinson'

Herold vertelde ook over de manier waarop hij door het televisieprogramma is neergezet, de redenen dat hij zich op had gegeven voor het avontuur en over wat er waar en onwaar is van wat je op televisie ziet. Bekijk de fragmenten in de player voor het hele gesprek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.