Brandbrief over ‘megafraude’ bij autogigant Van Mossel in Waalwijk

5 december 2017 om 06:46
nl
‘Fraude met btw, tweedehands auto’s en facturen.’ Een klokkenluider heeft een brandbrief gestuurd over grootschalige fraude bij de Van Mossel Groep in Waalwijk. Het bedrijf spreekt dit tegen en heeft het over ‘leugens van een oud-werknemer’.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De brandbrief is anoniem verstuurd naar onder andere de belastingdienst, de Rabobank en andere zakenpartners van het autobedrijf. In de brief wordt verteld dat het bedrijf onder andere factuurdata zou aanpassen, bewust btw zou ontduiken en leaseauto's worden geregistreerd op namen van werknemers.

Overspannen
Algemeen directeur Eric Berkhof noemt de anonieme brief 'klinkklare onzin'. "Ik weet bijna zeker dat dit een brief is van een overspannen oud-werknemer. Er liep een rechtszaak tegen hem. Hij is het niet eens met een afkoopvergoeding en probeert zo wraak te nemen."

Berkhof baalt flink van de brief. "We hebben een ict-bedrijf ingeschakeld om te achterhalen wie deze brief verstuurd heeft en gaan zeker maatregelen tegen die persoon nemen."

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf negatief in het nieuws komt vanwege een conflict met het personeel. In het voorjaar plaatste vakbond FNV een ludieke advertentie namens boze werknemers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.