CDA wil dat minister werk maakt van parkeerprobleem vrachtwagens, motie naar Tweede Kamer

5 december 2017 om 08:15
nl
Vrachtwagens die op de vluchtstrook staan of bedrijventerreinen volparkeren. Het is een hardnekkig probleem langs de drukke vrachtverkeersroutes in de provincie. Het CDA wil nu dat er maatregelen worden genomen en dient dinsdag een motie in bij de Tweede Kamer voor meer parkeerplaatsen langs de snelwegen.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Vooral tussen Rotterdam en Venlo, een van de drukste vrachtroutes van Nederland die dwars door Brabant loopt, zijn de problemen groot. CDA Tweede Kamerlid Erik Ronnes: “Het parkeren op de vluchtstrook is gevaarlijk. De verkeersveiligheid staat onder druk. Daar moet actie op ondernomen worden.”

Het plan van het CDA is om extra parkeerplekken aan te leggen op rijksgrond. “We willen de minister aansporen om te kijken of er grond beschikbaar is, vooral langs wegen als de A67 en de A58.”

LEES OOK: Parkeerprobleem vrachtwagens nog lang niet opgelost, het neemt alleen maar toe

Steun
Het is niet de eerste keer dat de christendemocraten het probleem aankaarten. Eerder dit jaar werden er ook al Kamervragen gesteld. Ronnes hoopt bij de nieuwe minister – VVD’er Cora van Nieuwenhuizen - meer succes te hebben dan bij haar voorganger. “De vorige minister vond dat dit aan de markt is. Wij vinden dat het Rijk meer moet doen om de wegen veilig te houden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.