Zoekactie naar vermiste visser (67) uit Heeze ligt dag stil

5 december 2017 om 13:09
De boot van de drie vissers uit Heeze wordt naar de haven gesleept. (Beeld: Omroep Zeeland)
De boot van de drie vissers uit Heeze wordt naar de haven gesleept. (Beeld: Omroep Zeeland)
De zoekactie naar de vermiste visser in de Oosterschelde in Zeeland, Tiny van Kessel uit Heeze, ligt dinsdag stil. De politie is bezig voorbereidingen te treffen zodat woensdag het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) kan worden ingezet bij de zoektocht naar de 67-jarige man.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Van Kessel is nog altijd vermist na het ongeluk met zijn vissersboot bij Neeltje Jans. De lichamen van de andere twee opvarenden, Adriaan van Asten (79) en zijn zoon Erik (51) uit Heeze, werden zondag gevonden.

Zoeken met sonarapparatuur
Woensdag wordt verder gezocht naar de man door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie. Er wordt dan onder water met sonarapparatuur gezocht. Duikers staan stand-by. Met een gewone politieboot is maandag het hele zoekgebied meter voor meter uitgekamd, maar zonder resultaat. Ook werd met een helikopter gezocht.

[tweet:https://twitter.com/Politie_Zeeland/status/938000977642295297]

Mogelijk aanvaring tegen pijler
De drie vissers uit Heeze vertrokken zaterdagochtend met hun vijf meter lange vissersbootje vanaf Neeltje Jans. Volgens een woordvoerder van de politie is de boot waarschijnlijk tegen een pijler gebotst van de Oosterscheldekering en zijn de drie vervolgens stuurloos geraakt. Het bootje dreef de Oosterschelde op. Familieleden sloegen alarm toen de mannen 's avonds niet thuiskwamen.

LEES OOK: Lichamen van twee vermiste sportvissers uit Heeze gevonden, zoekactie naar derde gaat maandag verder.

Het lichaam van de 51-jarige man werd zondagochtend rond halftien gevonden in de Mattenhaven, een inhammetje van het voormalige werkeiland Neeltje Jans in Zeeland. Het lichaam van zijn 79-jarige vader werd in de namiddag gevonden in het kajuitbootje van het drietal.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...