'Ze kunnen me beter een spuitje geven', twee arrestaties bij ontruiming Fort Oranje

6 december 2017 om 10:34 • Aangepast 20 november 2020 om 20:02
nl
Woensdag is het laatste veld geruimd van Fort Oranje. Daarbij zijn zeker twee mensen aangehouden. 26 van de bewoners moesten woensdagochtend verplicht weg: ze hadden tot halfnegen ’s ochtends om vrijwillig te vertrekken.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Een van de arrestanten is Jimmy van de Bleek, voorheen beheerder van de camping. Volgens zijn vrouw heeft hij 'niets gedaan'. Hij zou de politie hebben bedreigd. Zijn vriendin Monique deed later betraand haar verhaal. Hun woonwagen is inmiddels afgesloten door de politie.

ZIE OOK: Bewoners Fort Oranje verhuisd naar voormalig azc: 'Niemand hoeft onder een brug te slapen’

Bewoner Yves Mens werd ook opgepakt, hij riep een belediging richting de agenten. Mens is mantelzorger van zijn ernstig zieke moeder, die vanwege haar zorgindicatie op de camping mag blijven wonen. De man zelf moet gaan.

Wachten op privacy instellingen...

Er werden woensdag nog geen caravans weggehaald. Momenteel telt de camping nog maar 108 bewoners. De meeste van hen hebben een zorgindicatie, waardoor ze mogen blijven.

Wachten op privacy instellingen...

"Verschrikkelijk. Dat er hier zo met mensen om wordt gegaan. Onmenselijk, belachelijk", aldus een van de bewoners. "Ik mag nog even blijven. Maar ze kunnen me beter een spuitje geven, dan hoef ik mijn wagen niet mee te nemen."

Onrechtmatig
De gemeente stelt dat mensen zelf om hulp moeten vragen in de vorm van vervangende woonruimte, en dat niemand hoeft te gaan zwerven.

Wachten op privacy instellingen...

Campingeigenaar Cees Engel noemt de ontruiming ontrechtmatig, en geeft samen met zijn zoon aan de kosten voor de ontruiming nooit te gaan betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.