Ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport wordt gesloopt - Omroep Brabant

Ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport wordt gesloopt

7 december 2017 om 10:26
Foto: Nick den Boer/GinoPress
Foto: Nick den Boer/GinoPress
De parkeergarage bij Eindhoven Airport die in mei instortte, wordt gesloopt en opnieuw gebouwd. Bouwbedrijf BAM begint op 2 januari met de sloop van de parkeergarage. Dit gaat ongeveer drie maanden duren, laat Eindhoven Airport donderdagochtend weten.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Na de sloop begint BAM met de bouw van een nieuwe garage. Deze moet in juni 2019 klaar zijn. Bij de nieuwbouw wordt volgens Eindhoven Airport 'vanzelfsprekend extra aandacht besteed aan de constructieve veiligheid'.

De in aanbouw zijnde parkeergarage stortte op 27 mei gedeeltelijk in door bouwfouten, zo bleek uit onderzoek. Donderdagochtend bracht EenVandaag dat BAM al ruim voor het instorten van de garage door onderaannemers was gewaarschuwd voor mogelijke bouwfouten. 

Einde aan overlast voor reizigers
Momenteel is er nog een grote veiligheidszone rondom de ingestorte garage. Dit heeft flinke gevolgen voor reizigers. Zo is Parkeerterrein P1 bijvoorbeeld dicht en ook zijn er veel omleidingsroutes.

Na de sloop van het gebouw, begin april, kan deze veiligheidszone worden opgeheven. Volgens Eindhoven Airport is de Luchthavenweg dan weer normaal toegankelijk. En ook kan dan het tijdelijke parkeerterrein P1 weer worden gebruikt.

Wie is aansprakelijk?
Over de aansparkelijkheidsvraag van het fiasco met de garage zijn de verschillende partijen volgens de luchthaven nog in overleg. Uit de reactie van BAM op het onderzoek van EenVandaag blijkt dat het bouwbedrijf de leverancier van de vloer aansprakelijk heeft gesteld.

De Leidse leverancier op zijn beurt wijst echter op een reeks van bouwfouten.

 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...