Rico Verhoeven gaat Jamal Ben Saddik de mond snoeren: 'Ik voel me echt top'

8 december 2017 om 13:59 • Aangepast 20 november 2020 om 19:58
nl
Mocht er iemand nog twijfelen aan de fitheid of instelling van Rico Verhoeven, dan heeft de kickbokser uit Halsteren die vrijdagmiddag weggenomen. Rondom de weging vóór de partij van zaterdagavond in Rotterdam tegen Jamal Ben Saddik was de wereldkampioen zwaargewicht ouderwets strijdvaardig. “Wie er gaat winnen? Wat denk je zelf?!”
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Nog voordat er ook maar één klap is uitgedeeld, was de afgelopen dagen al de toon gezet voor het titanengevecht.  De kemphanen vlogen elkaar via de media verbaal in de haren. Bovendien had Ben Saddik zijn opponent in het gezicht gespuugd tijdens hun eerste staredown.

Wachten op privacy instellingen...


Vrijdag, aan het begin van de middag stond er, ergens op luchthaven Schiphol, behalve de gebruikelijke weging weer een staredown op het programma. Het duo hield zich ditmaal in. Toch was de sfeer om te snijden.

'Ben Saddik heeft een probleem'
Verhoeven: “Wat ik dan denk? Dat hij morgen een probleem heeft. Voor mij is die weging het moment dat de wedstrijd is begonnen.“ Uit de weging bleek overigens dat de voor Marokko uitkomende Ben Saddik iets zwaarder was.

Het zal Verhoeven worst wezen. “Ik voel me top, echt top, geweldig. Ik heb keihard getraind en er alles aan gedaan om hem de mond te snoeren.” Geen grove taal ditmaal van de kickboksers. Verhoeven: “Maar ik ben toch een nette jongen?" Ben Saddik hield zich aanvankelijk ook koest, maar kwam enige uren later met een soort van oorlogsverklaring. 


Ook Holzken komt in actie
Er komt zaterdag in Rotterdam Ahoy nog een Brabander in actie: Nieky Holzken. Het wordt zijn eerste partij sinds zijn verloren gevecht om de wereldtitel kickboksen in juni. De bijna 34-jarige Helmonder krijgt tijdens het Glory-gala in Rotterdam te maken met Alim Nabiyev uit Azerbeidzjan.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Klaar voor de strijd
Op instagram laat Holzken weten dat hij er klaar voor is.


In september moest Holzken nog wegens een beenblessure afzeggen voor het Glory-gala, later die maand in Amsterdam. Vorige maand kwam hij in het nieuws door een diefstal in de kledingwinkel Little Diamonds van zijn vrouw Nathellie. Van de daders ontbreekt nog elk spoor. Ze zouden 21 keer met een moker hebben geslagen om de ruit van de zaak te breken. Ze gingen ervandoor met heren- en kinderkleding ter waarde van tienduizend euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.