Geen levende dieren meer in kerststal basiliek in Oudenbosch

8 december 2017 om 13:09 • Aangepast 20 november 2020 om 19:57
nl
In de kerststal bij de basiliek in Oudenbosch staan vanaf dit jaar geen echte schapen meer. Dat heeft pastoor Maickel Prasing vrijdag gezegd. Het parochiebestuur komt daarmee tegemoet aan het verzoek van de Partij voor de Dieren. De partij maakt zich zorgen om gestresste dieren en het gevaar voor vandalisme.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De Heilige Familie in de kerststal op het kerkplein kreeg jarenlang gezelschap van drie of vier schapen. Alleen tijdens de jaarwisseling werden die dieren vanwege de veiligheid ergens anders op stal gezet.

Drukte en lawaai
De Partij voor de Dieren schreef vorige week een brief aan het kerkbestuur met de vraag om de schapen uit de stal te halen. De dieren zouden volgens de partij blootgesteld worden aan stressfactoren zoals muziek, veel mensen, drukte en lawaai. Ook het vervoer van en naar de kersstal zou veel angst en spanningen oproepen bij de dieren.

LEES OOK: Partij voor de Dieren niet blij met levende kerststal met schapen bij basiliek in Oudenbosch

"Hoewel we denken dat het met de stress van de schapen in de kerststal wel meeviel, heeft de Partij voor de Dieren wel een punt", zegt Prasing. "Het lijkt ons daarom toch beter om de schapen vanaf dit jaar weg te laten."

Nep-schapen gezocht
De kerk gaat nu op zoek naar alternatieven. "Wie een levensgroot nep-schaap in de aanbieding heeft, mag zich bij ons melden", aldus de pastoor.

De Partij voor de Dieren Noord-Brabant reageert verheugd op de beslissing van het kerkbestuur. "Complimenten voor de pastoor", aldus fractievoorzitter Marco van der Wel.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.