Video

Ultieme wintersport: grote sledehondenwedstrijd bij Landhorst

8 december 2017 om 14:15 • Aangepast 20 november 2020 om 19:57
nl
“Gewoon in de natuur zijn, het vroege opstaan en de honden die voor je willen werken. Noëlla Gorissen uit Zundert is helemaal gek op sledehonden. Ze doet dit weekend mee aan een wedstrijd in de Beugense Bossen bij Landhorst.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

Zeven jaar geleden kreeg ze het virus te pakken. “Toevallig waren we op een verjaardag en daar zei iemand dat die Husky’s had. Ik ben daar toen gaan kijken en ik was meteen besmet. Toen hebben we onze eerste twee hondjes gekocht en ben ik mijn eerste wedstrijden gaan rijden. De rest van het gezin kreeg ook het virus te pakken. Nu zijn we de trotse eigenaar van zeven husky’s”, vertelt musher (hondenmenner) Gorissen.


Hoewel er toch wel wat sneeuwvlokken vallen, worden er geen sledes gebruikt dit weekend in Landhorst. De zogenoemde karrenwedstrijden worden vaak gebruikt als voorbereiding op wedstrijden in de sneeuw. Er doen dit weekend zo'n negentig spannen mee. Ze rijden wedstrijden tussen de vier en zestien kilometer.

Vrijdag zijn de trainingen voor de wedstrijden van zaterdag en zondag. Noëlla traint vrijdagochtend met een quad. ““Ik doe vandaag een zwaardere training zodat we goed klaar zijn voor de wedstrijd morgen. Nu gaan we met 250 kilo op pad. Morgen hebben ze een karretje van dertig kilo en mij en dan kunnen ze lekker knallen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.