En het is een mannetje: chimpansee geboren in Beekse Bergen [VIDEO] - Omroep Brabant

En het is een mannetje: chimpansee geboren in Beekse Bergen [VIDEO]

8 december 2017 om 14:35
Foto: Beekse Bergen
Foto: Beekse Bergen
Beschuit met blauwe muisjes in Safaripark Beekse Bergen. Na een draagtijd van ruim zeven maanden is chimpansee Marijke van een jong bevallen. Moeder en haar kleine mannetje maken het goed.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De eerste periode blijft altijd spannend, omdat het jong goed bij de moeder moet gaan zogen, weten de verzorgers. Een pasgeboren chimpansee wordt zo'n drie tot zes maanden op de buik van de moeder gedragen.

Moeder
Naarmate het jong groeit, 'rijdt' hij mee op de rug van de moeder. Na gemiddeld vier jaar is het jong gespeend en zelfstandig. Een jonge chimpansee reist meestal met zijn moeder mee tot hij in de pubertijd is.
[Youtube:https://youtu.be/znpW99XRIrQ]
In Beekse Bergen leven Marijke en haar jong samen in een groep met zeven vrouwelijke en twee mannelijke chimpansees. Het safaripark is heel blij met deze geboorte.

Stroperij
Door het verdwijnen van hun leefgebied en stroperij neemt de verspreiding van de chimpansee sterk af en hierdoor is het een bedreigde diersoort. De Beekse Bergen zet zich in voor het soortbehoud van de chimpansees met behulp van Stichting Wildlife.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...