Video

Sneeuw is hot in Uden, langlaufclub Bedaf staat al popelend op de ski

8 december 2017 om 17:46
nl
Als de weersvoorspellingen uitkomen, valt zondag zeven centimeter sneeuw. Langlaufclub Bedaf in Uden kan niet wachten om de eerste loipes te trekken in een wit landschap.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Olga de Bruine is lid van de langlaufclub en kan haar geluk niet op. “Ik sta te popelen om erop uit te trekken. Ik zit de hele dag al naar buiten te kijken. Grote vraag is of de sneeuw blijft liggen of niet.” Zoals de weersvoorspellingen er nu uitzien, kan De Bruine met haar clubgenoten van Bedaf zondag vol aan de bak.

Bedafse Bergen
“Normaal trainen we in de zandduinen van het natuurgebied Bedafse Bergen. Of we oefenen op de kunststofloipes, maar ook dat is zwaar want het glijdt lang niet zo goed als echte sneeuw.”

LEES OOK: Na 25 jaar eindelijk een langlaufwedstrijd in Nederland en die is natuurlijk in Brabant

Stuifzandrug
Als de stuifzandrug in Uden zondag inderdaad verandert in een wit laken, komt het draaiboek van Bedaf in werking. De leden komen dan vroeg uit de veren om loipes te trekken. Voor zichzelf en het publiek dat graag wil langlaufen. “Ze kunnen vanaf tien uur ’s morgens terecht in ons clubgebouw om een langlaufspullen te huren. Dat ligt aan de Schansweg 3 in Uden,  aan de voet van de Bedafse Bergen”, klinkt het lachend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.