Video

‘Het zijn lafaards’, directeur van Willem II woedend op eigen fans die vuurwerk op veld gooiden

9 december 2017 om 12:44 • Aangepast 20 november 2020 om 19:55
nl
Willem II-directeur Berry van Gool is woedend op een groep thuissupporters die zich vrijdagavond misdroeg bij de derby tegen NAC. Supporters van de Tilburgse club gooiden vuurwerk en aanstekers op het veld, waar op dat moment spelers stonden.

“Ik word hier moedeloos van”, verzucht Van Gool. De sfeer was volgens hem aanvankelijk fantastisch. “Ik kreeg er gewoon kippenvel van. En dan moet zo’n groep boefjes het ineens gaan verpesten voor de rest. Dat is gewoon zielig.”

Wachten op privacy instellingen...

Straf
De club hangt een voorwaardelijke straf boven het hoofd van de KNVB. Die kan door het overtreden van het vuurwerkverbod worden opgelegd. De club zou dan een thuiswedstrijd zonder publiek moeten spelen. “Dat zou te triest zijn voor woorden”, vindt Van Gool. “Dan straf je alle supporters, terwijl 99,9 procent gewoon goed is.”

LEES OOK: Fans gooien vuurwerk en aanstekers op het veld bij Willem II-NAC

Willem II heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om dit te voorkomen. De club riep haar aanhang actief op om vooral niets met vuurwerk te doen. Ook de speaker waarschuwde voorafgaand aan de wedstrijd. “Maar ze krijgen het toch wel binnen, hoe goed je ze ook fouilleert. We kunnen ze niet helemaal uit gaan kleden.”

Getuigen
De club roept getuigen op om zich te melden. “We gaan de beelden analyseren en de daders een stadionverbod opleggen.”

LEES OOK: Gemengde gevoelens bij Willem II en NAC: 'Een gelijkspel is wel zuur'

NAC-directeur Justin Goetzee heeft ook gereageerd op het incident. "De rivaliteit tussen beide clubs is een prachtig fenomeen, maar er zijn wel grenzen. Het mag duidelijk zijn dat dit soort excessen in onze ogen ontoelaatbaar zijn in welk stadion dan ook."

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Lees hier de volledige reactie van NAC:

"Uiteraard ondernemen wij als NAC actie aangaande de ongeregeldheden die gisteren tijdens en na de wedstrijd Willem II-NAC hebben plaatsgevonden. De onveilige situatie voor onze supporters in het uitvak en het gooien van vuurwerk richting onze spelers is voor NAC absoluut onacceptabel. De rivaliteit tussen beide clubs is een prachtig fenomeen, maar er zijn wel grenzen. Die grens heeft een deel van de Willem II-supporters gisteren in onze ogen meermaals overschreden door vuurwerk en andere materialen richting het uitvak te gooien en na de wedstrijd zelfs onze spelers met vuurwerk te bekogelen. Wij gaan onze bevindingen delen in ons verslag richting de KNVB en dit zal de gisteren aanwezige objectieve veiligheidsauditor van de KNVB ook doen.

Wij zullen daarnaast de directie van Willem II en de lokale driehoek van Tilburg wederom aanspreken over de onveilige situatie met betrekking tot de ontvangst van uitsupporters. Anderhalf jaar geleden hebben wij met alle betrokken partijen een evaluatie gehad over de situatie in en rondom het stadion van Willem II voor bezoekende clubs. Naar onze mening is deze situatie, zoals gisteren wel is gebleken, nog niet verbeterd. De veiligheid van alle NAC'ers is voor ons altijd prioriteit, dus het mag duidelijk zijn dat dit soort excessen in onze ogen ontoelaatbaar zijn in welk stadion dan ook."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.