Video

Kerstbomenhotel in Waalre steeds drukker, maar de toekomst is onzeker

9 december 2017 om 13:14 • Aangepast 20 november 2020 om 19:56
nl
Een echte kerstboom is toch het mooist, maar bij het grofvuil zetten in januari blijft zonde. In Waalre krijgen kerstbomen een tweede leven of nog meer. Kerstbomen mogen daar een jaar met hun kluit in de grond, in december worden ze weer uitgegraven.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Arnold Schout beheert al acht jaar zijn ' kerstbomenhotel' op een perceel in Waalre. Het principe is simpel. Tegen een vergoeding mogen kerstboomeigenaren na de feestdagen hun boom een jaar parkeren bij Arnold.

Wachten op privacy instellingen...

Voor de kerst graven Arnold en zijn medewerkers de boom weer uit en kan die, met kluit, weer een paar weken logeren.

Hobby
Arnold constateert dat dit kerstboomparkeren steeds populairder wordt. "Het gaat goed, wij willen hergebruik stimuleren en er is veel vraag naar." Arnold kweekt de kerstbomen als hobby, want in het dagelijks leven is hij productontwikkelaar.

Op woensdag en zaterdag is het nu druk tussen de kerstbomen. Gezinnen komen dan hun 'logeerboom' ophalen. Soms moeten ze op zoek naar een andere boom, omdat de oude is overleden. De meeste kerstbomen gaan zo'n vier jaar mee.

Conflict
De toekomst van het 'kerstbomenhotel' is ongewis. Arnold wil graag een loods bouwen op het perceel, de gemeente Waalre is akkoord, maar de provincie niet. "Ze beschouwen dit als een agrarisch bedrijf en dat mag hier niet, maar wij zijn natuurlijk helemaal geen agrarisch bedrijf".

In februari komt de kwestie aan de orde bij de Raad van State. Als Arnold de zaak verliest en niet mag uitbreiden, dan stopt hij ermee. "Dan is de lol er vanaf."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.