'Boer Peer' wint prijs voor beste documentaire op Eindhovens Film Festival

11 december 2017 om 14:34
nl
De documentaire over de Rosmalense kluizenaar Boer Peer heeft zondag op het Eindhovens Film Festival de prijs ‘beste documentaire’ gewonnen. De docu brengt het gepassioneerde boeren leven in beeld. Daan Jongbloed, de regisseur van de documentaire, valt onder andere bij de jury in de smaak door zijn nauwkeurige observatie.
Geschreven door

Verder heeft de jury nog meer lovende woorden over voor ‘het intrigerende verhaal’ van de Brabantse boer. Zo wordt de docu ‘aangrijpend’ genoemd: 'Het verhaal ontvouwt zich tergend langzaam. Ook geeft de documentiare de traagheid weer van Peers bestaan.

Er wordt niet veel gezegd in de docu. Dit laat volgens de jury wat over aan de verbeelding van de kijker. Ook de afwerking van de docu is uiterst in orde: “Prachtig gefotografeerd en gemonteerd”, zo zegt de jury.

Uitverkocht
Het is niet helemaal onverwacht dat de film over Boer Peer een prijs in de wacht sleept. Al eerder werd de film in Rosmalen en Den Bosch al dertig keer uitverkocht.

LEES OOK: Al 30 keer uitverkochte zaal voor film over kluizenaar Boer Peer 

Het succes is Frank van Osch, van Van Osch Films die de documentaire uitbracht, overvallen. "We hadden dit nooit verwacht. We gaan richting de tienduizend bezoekers, dat is voor een documentaire ontzettend veel."

Op zaterdag 23 december om 22:49  zendt Omroep Brabant de film uit.
[vimeo:https://vimeo.com/239598563]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.