Video

Busplatform van station Breda niet verzakt, loshangend isolatiemateriaal blijkt het probleem

12 december 2017 om 11:45 • Aangepast 20 november 2020 om 19:51
nl
Het busplatform op de eerste verdieping van het NS-station in Breda is dinsdagochtend ontruimd. Er werd gedacht dat het platform aan het verzakken was. Uit onderzoek van experts blijkt dat er alleen isolatiemateriaal loshangt. "Met de constructie is niets aan de hand", aldus een woordvoerster van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Rond negen uur werd groot alarm geslagen. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse om de situatie te onderzoeken. Om halfelf bleek dat het perron toch niet verzakt was. Door lekkage is isolatiemateriaal losgekomen. De stationshal wordt vrijgegeven. Het busplatform blijft nog afgesloten. Eerst moeten de plassen water weggehaald worden.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

'Chaos bij station'
Vanwege de problemen met het busplatform rijden de bussen nog buiten het station om. Passagiers kunnen aan de Belcrumzijde opstappen.

Wachten op privacy instellingen...

Aan de achterzijde van het station was het dinsdagochtend extra druk met mensen, meldde verslaggever Tom van den Oetelaar. "Het is een behoorlijke chaos. Stromen reizigers staan te wachten totdat er een bus komt. Maar men heeft geen flauw idee wanneer er één komt." Treinreizigers ondervinden geen problemen.

Wachten op privacy instellingen...


Vaker problemen met nieuwe station
Vorige winter waren er ook problemen met het busperron in het station. Die werden toen veroorzaakt door bussen die veel sneeuw het platform opreden. De smeltende sneeuw druppelde vervolgens door lekke voegen de stationshal in, een verdieping lager dan het platform. Hierop werden de voegen tussen de betonplaten aangepakt.

LEES OOK: De vloek van Station Breda: de acht ongemakken

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.