Video

Gerard Joling neemt carnavalsclip op met de Gebroeders Ko: 'Eigenlijk heb ik een hekel aan carnaval'

15 december 2017 om 08:00
nl
Gerard Joling was donderdag in Eindhoven om een videoclip op te nemen met de Gebroeders Ko. De broers uit Raamsdonksveer vroegen de populaire showbizster of hij een carnavalsnummer met hen wilde maken. "Eigenlijk heb ik een hekel aan carnaval", moet Joling eerlijk toegeven.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

 

Het nummer heet 'De dochter van de groenteboer' en de videoclip werd opgenomen tussen de verse groenten en fruit van boerderijwinkel 't Boerder-Ei-Ke. Voor Joling was het een uitdaging want voor hem is het een kennismaking met de carnavalswereld.

'Meest ordinair en meest plat'
"Het is natuurlijk heel bijzonder", vertelt Joling. "Deze mannen kom ik al honderd jaar tegen in het vak. Ze vroegen of ik een plaatje met hen wilde opnemen."

De artiesten hebben samen veel verschillende nummers de revue laten passeren maar 'De dochter van de groenteboer' moest het worden. "Dit was toch echt wel de meest ordinaire en de meest platte", zegt Joling.

'Met vier drankjes op wordt het leuk'
We kennen Joling wel van feestnummers maar carnaval? "Persoonlijk heb ik een hekel aan carnaval”, grapt Joling. "Maar als ik dan drie of vier drankjes op heb wordt het toch wel heel leuk. Dus ik denk dat het goed komt."

 


Ton van de Gebroeders Ko is in ieder geval tevreden: "Het is fantastisch. Hij was gelijk enthousiast toen we hem benaderden." In de videoclip speelt een actrice die ook écht een dochter van een groenteboer is. 

Hoge verwachtingen
Platenbaas Adrie van den Berk heeft hoge in ieder geval hoge verwachtingen van het nummer. "Dit is echt een hele lekkere meezinger. Ik denk dat het een knaller gaat worden tijdens carnaval." Joling en de Gebroeders Ko staan komend jaar met het nummer in ieder geval op carnavalsopener 3 Uurkes Vurraf, dus dat komt wel goed.

3 Uurkes Vurraf is dit jaar op vrijdag 9 februari.

 


[tweet:https://twitter.com/erik_peeters/status/941338230657601537]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.