Brabant Bedankt! Recordaantal van 166.784 artikelen opgehaald voor Samen voor de Voedselbank - Omroep Brabant

Brabant Bedankt! Recordaantal van 166.784 artikelen opgehaald voor Samen voor de Voedselbank

16 december 2017 om 11:39 • Aangepast 20 november 2020 om 19:46
nl
We zijn er een beetje stil van... We wisten dat Brabanders elkaar graag helpen, maar om eerlijk te zijn hadden we niet verwacht dat Brabant zo gul zou geven aan onze actie Samen voor de Voedselbank. In twaalf dagen tijd haalden we 166.784 lang houdbare producten op. Mede namens de cliënten van de Brabantse voedselbanken zeggen we: 'Bedankt!'
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar

Het weer leek tijdens de actie niet echt mee te zitten. Maandag sneeuwde het en woensdag was het op de meeste plekken ook bar en boos. Maar de Brabander laat zich niet tegenhouden door een sneeuwvlokje of hagelsteentje meer of minder bleek deze week. Mensen kwamen massaal naar de Voedselbank on Tour. En ook de meer dan honderd inzamelpunten door de provincie kregen veel spullen binnen.

166.784 producten kwamen er dus in totaal binnen. Dat is een voorlopige eindstand, want er zijn nog inzamelpunten open. De opbrengst is een flink record. Vorig jaar leverde de voedselbank-actie 128.695 artikelen op.
 
Dank allemaal
Het is dan wel de actie van Omroep Brabant, we doen het zeker niet alleen. We krijgen heel veel hulp. Natuurlijk was er de fijne samenwerking met de Brabantse voedselbanken. We werden ook gastvrij ontvangen door alle medewerkers van Jumbo Breda, AH Eindhoven, AH Oss, AH Bergen op Zoom en AH Tilburg.

ZIE OOK: Francis maakt feestelijk driegangenmenu met voedselbankproducten

Samen Sterk
Medewerkers van het  Facilitair Bedrijf Defensie Zuid-Oost Nederland namen producten aan bij de Voedselbank on Tour en zorgden dat alle producten nu bij de voedselbanken liggen, klaar om te worden uitgedeeld. Dankzij de helpende handen van Gerrit, Gijs, Johan, Peter, Richard, Rick, Sander, Vanessa, Wenchel, Willie, Wil, Willem en Wim liep alles gesmeerd.

Verschillende Bekende Brabanders droegen ook hun steentje bij. Christel de Laat, Johan Vlemmix, Jeffrey Heesen, Francis Kuijk, René Schuurmans. We zagen dat zij niet alleen goed kunnen zingen, koken of grappig zijn. Ze zijn ook sterren in zorgen dat mensen producten aan onze actie gaven.

Redders in nood
Ook verschillende bedrijven hielpen ons om Samen voor de Voedselbank een succes te maken. Zo was er hulp van Hero Breda, Mars Veghel, Ikea Eindhoven, Geniebouw, KSD Groep Eindhoven, Lekkerland, Provincie Brabant en Jaspers verhuur Tilburg.

Knipoog Optiek in Tilburg was zo aardig om ons te helpen toen we geen stroom meer hadden en de radioshow Muziek&ZO niet meer konden uitzenden. Spontaan werden er stopcontacten vrij gemaakt en kon de uitzending na een korte onderbreking verder.

Samen
De afgelopen twaalf dagen bleek maar weer eens dat wij Brabanders  veel voor elkaar over hebben. Het was machtig mooi om mee te maken. Dus: Brabant bedankt! of: daggebedanktzijtdawitte!

Wachten op privacy instellingen...


Meer lezen over onze voedselbank-actie? Check omroepbrabant.nl/voedselbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.