Video

Hele families komen naar Best om de veertig verlichte kerststallen rond de vijver van Maria en Toon te bekijken

15 december 2017 om 00:48 • Aangepast 20 november 2020 om 19:46
nl
Meer dan 1.400 bezoekers trok de kersttuin van Maria en Toon van de Wiel vorig jaar. Al vijf jaar lang komen vanuit de hele omgeving families naar de Broekdijk in Best. Daar kunnen ze maar liefst veertig verlichte kerststalletjes bewonderen. De één is nog mooier dan de ander en een groot deel is handgemaakt.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Het begon vijf jaar geleden een stuk kleiner. Maar elk jaar krijgen Maria en Toon er meer stalletjes bij.

 

 

Kerststalletje over
"Er zijn altijd mensen bij die zeggen: 'Ik heb nog een kerststalletje over, is dat iets voor jullie?'" En dan mogen de bezoekers de stalletjes altijd komen brengen. Maar toch zit er ook een limiet aan. "We hebben er nu genoeg, want we hebben er al veertig staan. Nu is het niet meer nodig", lacht Toon.

"Vooral al die lichtjes vind ik heel mooi", zegt Tijn. Hij is samen met zijn neefjes en nichtjes komen kijken. Maar om zijn eigen tuin ook zo in te richten.. Dat gaat hem niet iets te ver. "Dan wordt het heel druk in je tuin."

Drie weken opbouwen
Drie weken lang zijn Maria en Toon dag in dag uit bezig met de opbouw van hun kersttuin. Maar daarvoor heeft Toon al tekeningen gemaakt zodat hij precies weet wat waar moet komen te staan. "Ik heb die drie weken nodig om alles op te zetten en aan te sluiten. Zodat alles op tijd op z'n plek staat."

Nog meer bezoekers
Het idee ontstond jaren geleden toen de buurtvereniging een kerststallenroute bedacht. Maria en Toon wilde als extra attractie alle stalletjes rondom hun grote vijver plaatsen. Vorig jaar kwamen er 1400 mensen kijken naar de verlichte tuin. Maar dit jaar hoopt Maria op nóg meer bezoekers. "Ze horen het natuurlijk ook van anderen."

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.