Ouderen geven karren vol met boodschappen aan de Voedselbank: ‘We kunnen het missen’ - Omroep Brabant

Ouderen geven karren vol met boodschappen aan de Voedselbank: ‘We kunnen het missen’

15 december 2017 om 11:55 • Aangepast 20 november 2020 om 19:46
nl
Vier karren vol met totaal 450 producten. Ouderen van het Tilburgse verzorgingscentrum Joannes Zwijsen geven gul aan de voedselbank. Het is de laatste dag van de actie Samen voor de Voedselbank.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

“Elk jaar halen we meer op. Het leeft echt hier”, weet Marianne Bertens. Ze organiseert de actie in het verzorgingscentrum. “Veel bewoners hebben de crisis uit de jaren 30 nog meegemaakt en weten wat armoede is.” Ook het personeel doet mee.

Chocolade
“Ik ben nog op tijd”, lacht de 86-jarige Trees Hoogenboom, als ze aankomt met een tas vol boodschappen. “Het is belangrijk om met de armeren te delen. Ik heb lekkere chocolade meegenomen”, vertelt ze. “Dan hebben ze een keer wat lekkers. Als ik het weggeef, snoep ik zelf tenminste niet.”

LEES OOK: Alles wat je moet weten over de ‘Samen voor de Voedselbank’ actie

“Ik kan zelf geen boodschappen meer doen. Dus ik heb geld gegeven, zodat mensen wat gevarieerder kunnen gaan eten”, vertelt de 77-jarige Harrie van Geene. Bewoners van het verzorgingshuis vertrekken vrijdagmiddag in een stoet naar het inzamelpunt in Tilburg. 

Doe mee
Doneren kan op ruim honderd locaties in Brabant. De Voedselbank kan vooral lang houdbare producten goed gebruiken.

LEES OOK: Al bijna 74.000 producten voor de voedselbank: winterweer houdt gulle gevers niet tegen

Omroep Brabant verzorgt live radio-uitzendingen vanaf de Albert Heijn XL in Tilburg, aan de Jan Heijnsstraat. In de radioprogramma’s Muziek&Zo en Afslag Zuid is het mogelijk om een plaatje aan te vragen, in ruil voor producten. Dat kan tot vrijdagavond 19.00 uur. Dan wordt ook de opbrengst bekend gemaakt.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.