Ouders ruilen van plek met hun kind en gaan de schoolbanken in: 'Deze sfeer had ik vroeger niet' - Omroep Brabant

Ouders ruilen van plek met hun kind en gaan de schoolbanken in: 'Deze sfeer had ik vroeger niet'

19 december 2017 om 13:50
nl
Het leek de vmbo-afdeling van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard wel een leuk idee. De kinderen van de eerste twee klassen blijven thuis en hun ouders gaan naar school. Om eens te ervaren hoe het tegenwoordig is om les te krijgen. De kinderen vonden dat ook een uitstekend plan. "Zoonlief heeft kunnen uitslapen vandaag," lacht één van de ouders tijdens tekenles.
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

Eigenlijk is er niet veel veranderd, zeggen veel ouders dinsdagochtend bij binnenkomst in het lokaal van tekenleraar Daan. De tafeltjes, de geur van verf, het schoolbord. Maar al snel merken ze de verschillen in het lesgeven. "Het is gezelliger, vrijer," zegt één van de ouders. "Deze sfeer had ik vroeger niet. Maar het is helemaal goed. Het past bij de maatschappij van tegenwoordig."

'Als watjes opgevoed'
Eén van de vaders vindt de lessen 'wel relaxed'. "Een beetje schilderen, filmpje kijken" lacht hij. "En ik vind eigenlijk al dat kinderen, sorry kinderen, tegenwoordig soms als watjes worden opgevoed." Het komt hem op gegrinnik in de klas te staan. "Hier trekken we ons niets van aan, hoor" zegt iemand.

[tweet:https://twitter.com/AlicevanderPlas/status/943042609244712960]

In de les Mens en Maatschappij, bij de ouders ook wel bekend als geschiedenisles, vertelt docent Koen vol overgave over de Romeinen. "Het is ontzettend leuk om de ouders in de klas te hebben en hun feedback te krijgen."

En mocht er een mobieltje van een druk bezette moeder afgaan? "Dat had ik eigenlijk wel gewild" zegt tekendocent Daan. "Had ik ze daar lekker op aan kunnen spreken!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.