Vriendin ging vreemd met Tommie van der Burg en daarom moest hij dood: 22 jaar cel voor Patrick V.

19 december 2017 om 20:01 • Aangepast 20 november 2020 om 19:40
nl
Patrick V. moet 22 jaar de cel in. Die uitspraak deed de rechtbank in Den Bosch dinsdag. V. krijgt 18 jaar gevangenisstraf voor het doden van Tommie van der Burg. Daarbovenop krijgt hij 4 jaar cel voor poging tot doodslag één jaar eerder. Zijn handlanger Monique G. krijgt 6 jaar cel voor medeplichtigheid.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

Patrick V. schoot drugscrimineel Tommie van der Burg in april 2015 dood omdat zijn ex-vriendin Monique G. met hem was vreemdgegaan. Patrick ontdekte dit toen zij officieel uit elkaar waren, maar ze elkaar nog wel vaak zagen. Hij was dinsdagmiddag in z'n eentje bij de uitspraak aanwezig. De rechter veroordeelde Patrick V. tot 18 jaar cel voor het doden van Tommie van der Burg.    

LEES OOK: Kogelregen die Tommie van der Burg doodde had ook anderen kunnen treffen

Eerdere mishandeling
Monique G. was financieel nog afhankelijk van Patrick. Hij kwam iedere week nog een paar keren bij haar en bleef dan slapen. Justitie heeft sms'jes van de twee waarin V. aangeeft dat hij zich verraden voelde. Ook zijn er appjes tussen Monique en haar schoonzus. Hierin schrijft ze dat ze haar ex (Patrick) nog nooit zo kwaad had gezien.

Patrick V. zou Tommie in 2014 ook al hebben toegetakeld. Volgens de moeder van het slachtoffer was 'heel zijn rug aan gort getrapt' en zijn milt gescheurd. De rechtbank zei dinsdag dat het hier ging om poging tot doodslag en dat Patrick V. hiervoor 4 jaar de cel in moet.

LEES OOK: Advocaat doodgeschoten Tommie van der Burg: 'Geen conflict of dreiging, dit is totaal onverwacht'

'Tipgevertelefoon'
Patrick en Monique werkten nauw samen om Van der Burg uit de weg te ruimen. Ze kochten prepaidtelefoons waarmee zij hem kon tippen over waar Tommie was. Dit gebeurde ook in de nacht dat hij werd vermoord in 2015. Ze liet Patrick op de telefoon weten wanneer Van der Burg café ’t Borreluur verliet.

Van der Burg werd doodgeschoten bij het Van der Valk Hotel in Eindhoven, waar hij op dat moment verbleef. Beide verdachten ontkennen. Monique zweeg ook in de rechtszaal, maar heeft het er wel een keer met haar vriendinnen over gehad.

Wachten op privacy instellingen...

Xtc-handel
Van der Burg was actief in de xtc-handel. Hij was eerder verdachte in een groot onderzoek naar de handel in grondstoffen voor synthetische drugs. Van der Burg kreeg maanden voor zijn dood vijf maanden celstraf omdat hij betrokken was bij een schietpartij in Heesch.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.